dilluns, 8 de març del 2021

Carles Gómez Soler

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'anarcosindicalista professor de l'Institut d'Ensenyament Mitjà de Girona Carles Gómez Soler s'inicià en la Francmaçoneria el 8 de març de 1932 a la Lògia Álvarez de Castro de la GLE, fou regidor per la CNT-AIT del Consell Municipal de Girona durant la guerra i secretari de l'Institut  

Havia nascut a la ciutat de Girona en 1883 

Carles Gómez Soler: L'anarcosindicalista professor de l'Institut d'Ensenyament Mitjà de Girona, del que fou secretari durant la Guerra Civil i regidor del Consell Municipal gironí per la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), havia nascut a la ciutat de Girona (Gironès) en 1883 i s'inicià en la Francmaçoneria, amb el nom simbòlic de Ciro, el 8 de març de 1932 a la Lògia Álvarez de Castro, de la Gran Lògia Espanyola (G.LE), a la ciutat de Girona, que a partir d'un Triangle a la fi de l'any 1931, en 1932 va créixer de manera suficient per esdevenir Lògia.  

El 3 de febrer de 1934 la Lògia Álvarez de Castro, de la GLE, a Girona, canvia d'obediència maçònica, passant a treballar sota els auspicis de la Gran Lògia Regional del Nord-est del Gran Orient Espanyol (GLRNE-GOE). En la Tinguda de canvi d'obediència d'aquell dia hi participa Carles Gómez Soler. 

A la primavera de 1936 consta al quadre lògic de la Lògia com a Mestre Maçó. 

Desconeixem on i quan va morir. 

Bibliografia: Josep Clara, Els Fills de la Llum. Els francmaçons de les comarques gironines (1811-1987), Carles Vallès, Editor, Figueres, juny 1988, pàgines 101-104 i 108-109. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada