dimarts, 9 de març del 2021

250 persones s'han concentrat a la plaça del Vi a Girona en suport als presos i als exiliats/exiliades

El sobiranisme surt al carrer en solidaritat amb els presos polítics i exiliats/exiliades 

250 persones s'han concentrat a la plaça del Vi a Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 09/03/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el sobiranisme ha sortit aquest dimarts al vespre al carrer com a resposta solidària amb els presos polítics i exiliats/exiliades.  

Les convocatòries, esteses arreu del país, s'han fet a les vuit del vespre, hora en què els set presos independentistes de la presó de Lledoners han tornat al centre penitenciari per no sortir-ne, un cop el jutjat de vigilància penitenciària els ha revocat el tercer grau. 

Les concentracions se solidaritzen també amb els eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, després que avui el Parlament Europeu els hagi aixecat la immunitat com demanava el suplicatori del Tribunal Suprem amb l'objectiu de reactivar les euroordres espanyoles d'extradició contra ells pel procés d'autodeterminació nacional de 2017. 

A Girona 

Una de les concentracions d'aquest vespre ha tingut lloc a la plaça del Vi de Girona, on unes 250 persones han respost a la convocatòria unitària i han mostrat cartells amb missatges com 'Amnistia.Fem-nos lliures' o 'Llibertat presos polítics'. 

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i els representants de l'ANC i Òmnium Cultural, Tavi Casellas i Sergi Font, han llegit un manifest.  

La concentració ha acabat amb el cant d'ElsSegadors i amb l'anunci que, a partir de la setmana que ve, la concentració de cada dilluns a la plaça del Vi tornarà a ser presencial, després de mesos de fer-la virtualment per la pandèmia de covid-19. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada