dissabte, 27 de febrer del 2021

Tall de l'esquerra independentista gironina de l'autopista aquest matí pro Pablo Hasél i tots els presos polítics

En protesta per l'empresonament de Pablo Hasél i tots els presos polítics s'han col·locat branques d'arbres per fer barricades a l'AP-7 als termes de Sant Gregori i Girona ciutat 

Els Mossos han desallotjar, als envolts de les 10 del matí, els col·lectius de l'esquerra independentista gironina que tallaven l'AP-7 en sentit nord de Girona a favor de la llibertat dels presos polítics i l'autodeterminació i contra la repressió  

Els serveis d'autopistes netegen la via per poder-la reobrir a la circulació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Gregori/Girona (Gironès) 27/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el cos dels Mossos d'Esquadra ha desallotjar un centenar de persones que des de primera hora del matí d'aquest dissabte, amb el lema 'Catalans, passem a l'acció!', tallava l'autopista AP-7 en sentit nord, a l'alçada de Sant Gregori i del municipi de Girona, en una protesta organitzada per col·lectius com La Forja, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Casal Independentista El Forn. 

Un vintena d'agents de l'ARRO han tret la gent de la via i els han portat per un vial paral·lel a l'autopista uns 400 metres avall, on els han identificat en un descampat sense que hi hagi hagut incidents i només algun moment de tensió quan algunes persones es resistia a ser identificat.  

Segons l'agència, els serveis d'autopistes estan netejant la via per poder-la reobrir a la circulació el més aviat possible. 

Durant la protesta solidària i antirepressiva, la gent aplegada ha col·locat branques d'arbres i canyes a l'autopista per fer barricades. A la zona hi ha sobrevolat l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra. 

L'acció independentista s'ha fet com una protesta més per reclamar la llibertat de Pablo Hasél i tots els presos polítics, l'autodeterminació nacional catalana i contra la repressió policial i judicial.  

"Quan ens priven de drets passem a l'acció. Mentre hi hagi presos, repressió i no se'ns reconegui el dret a l'autodeterminació no pararem", ha assegurat La Forja del Gironès a través del seu compte de Twitter. 

En una acció sorpresa, la gent ha creuat el peatge i ha entrat a la carretera pels volts de quarts de vuit del matí per ocupar la calçada. 

Després s'han tallat branques i canyes per preparar una barricada. S'ha ocupen un carril i la circulació ha estat tallada en sentit nord.  

Els Mossos ha fer desviaments.  

Segons Protecció Civil, els vehicles que circulaven en direcció nord han estat desviats quan arribaven a l'alçada de la Sortida 7 Girona Sud mentre que en direcció sud eren obligats a sortir a l'alçada de Vilademuls (km.59,5-45). 

Manifestació antirepressiva i per la llibertat de Pablo Hasél a Girona  

Aquest mateix dissabte s'ha realitat una manifestació unitària antirepressiva i solidària a les dotze del migdia al centre de la ciutat de Girona, sota el lema 'Sense llibertat, no hi ha futur'. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada