dissabte, 27 de febrer del 2021

Més de mig miler de persones clamen a Girona per la llibertat d'expressió, el futur dels joves, la llibertat de Pablo Hasél i l'autodeterminació nacional catalana

Més de mig miler de persones clamen a Girona per la llibertat d'expressió, el futur dels joves, la llibertat de Pablo Hasél i l'autodeterminació nacional catalana 

La marxa solidària i antirepressiva s'ha desenvolupat pel centre de la ciutat aquest migdia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 27/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, més de cinc-centes persones s'han manifestat aquest dissabte al migdia pel centre de la ciutat de Girona en defensa de la llibertat d'expressió, la llibertat del raper Pablo Hasél i per reclamar un millor futur pels joves i pel dret a l'autodeterminació nacional catalana. Una marxa en la que no s'han produït incidents, i és que la presència policial ha estat mínima al llarg del recorregut. La marxa unitària --que ha agrupat diferents entitats-- ha sortit de la seu de la Generalitat a Girona, ha passat per la Gran Via Jaume I i ha acabat arribant a la plaça U d'Octubre, on hi ha hagut parlaments de diferents col·lectius i de familiars de persones encausades, a més d'actuacions musicals.  

Abans de la marxa solidària i antirepressiva, a primera hora del matí, un grup de joves de l'esquerra independentista ha tallat unes hores l'AP-7 a l'altura de Girona en sentit nord.  

Sota el lema 'Sense llibertat, no hi ha futur' la manifestació d'aquest migdia ha recorregut durant poc més de mitja hora el centre de la ciutat de Girona. 

Durant la marxa unitària s'han escoltat crits contra la policia i en suport a persones que tenen causes judicials obertes com en Marcel Vivet. També s'han sentit moltes proclames en favor de la llibertat d'expressió i en suport al raper empresonat Pablo Hasél. Tot plegat en una manifestació unitària que agrupava diferents entitats i col·lectius de les comarques gironines com l'ANC, Òmnium Cultural, els CDR, La Forja o Girona Vota, entre altres. 

El "que va començar amb Pablo Hasél, però que ara ja va molt més enllà" 

La portaveu del col·lectiu de joves La Forja, Carla Costa, ha explicat que "estan desbordats" i ha recordat les xifres d'atur "inadmissibles" que pateix la joventut catalana i d'arreu. "Vivim una constant repressió dels nostres drets. Hi ha una gran frustració i avui hem volgut demostrar que la lluita és unitària. Que va començar amb Pablo Hasél, però que ara ja va molt més enllà", ha assenyalat. 

Una unitat que també reivindicava el coordinador de l'ANC a Girona, Tavi Casellas. "Ens hem posat d'acord tots els partits i entitats independentistes de Girona i volíem defensar la llibertat en el sentit més ampli", ha remarcat. Casellas ha lamentat que aquesta llibertat "està cada vegada més qüestionada". 

La marxa ha transcorregut sense gaire presència policial. Però, hi havia dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona.  

Tant Costa com Casellas han carregat contra les darreres actuacions del cos dels Mossos d'Esquadra en manifestacions. "També posem en dubte l'actuació dels Mossos al carrer els últims dies", ha ressaltat el coordinador de l'ANC a Girona. 

La manifestació ha acabat amb parlaments de diferents persones, actuacions de dos rapers i el cant d'Els Segadors.  

Aquest dissabte a la tarda, a les 19:00h en la plaça Independència, s'ha convocat una altra manifestació a Girona de protesta pro Pablo Hasél.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada