dimecres, 10 de febrer del 2021

Les alcaldeses i els alcaldes de l'Albera s'adhereixen al manifest de la IAEDEN per reclamar un pla comarcal d'energia

Les alcaldeses i els alcaldes de l'Albera s'adhereixen al manifest de la IAEDEN per reclamar un pla comarcal d'energia 

Els representants municipals s'han aplegat per fer-se una fotografia conjunta al terme de Campmany 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campmany (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 10/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els alcaldes i les alcaldesses d'Agullana, Biure, Cantallops, Capmany, Espolla, la Jonquera, Rabós i Sant Climent Sescebes s'han adherit al manifest de la IAEDEN-Salvem l'Empordà que reclama la redacció d'un pla comarcal de l'energia, la diversificació de fonts d'energia renovables i la participació ciutadana arran de l'allau de projectes a la comarca de l'Alt Empordà. 

L'entitat alt-empordanesa els i les va demanar que es posicionessin en relació a la problemàtica i des de les Alcaldies han fet un pas més enllà d'aplegar-s'hi a Capmany (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), que té quatre propostes de projectes eòlics en tràmit. Tots ells porten una cartell on es pot llegir 'Cap decisió d'esquenes al territori'. 

Des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà també conviden les alcaldesses i als alcaldes de la resta de municipis de la comarca a adherir-se al manifest i a pronunciar-se públicament a favor del pla i de la conservació dels diferents paisatges empordanesos, "un actiu importantíssim pel present i futur de l'economia comarcal i alhora un garant per a la biodiversitat". 

El document, a més, aposta per una microgeneració distribuïda i per la reducció del consum i una "efectiva" planificació de l'aprofitament de les renovables. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada