dimarts, 23 de febrer del 2021

Juan Diego Andreo García

Necrològica de Juan Andreo García apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 18 de maig de 1980

Necrològica de Juan Andreo García apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 18 de maig de 1980



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 23 de febrer de 1902 neix a Lorca (Alto Guadalentín) l'anarcosindicalista Juan Diego Andreo García 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després passà per les Companyies de Treballadors Estrangers 

Juan Andreo García: El 23 de febrer de 1902 neix a Lorca (Alto Guadalentín, Múrcia) l'anarcosindicalista Juan Diego Andreo García. El seu pare es deia Pedro Andreo i la seva mare, Juana García.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després passà per les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).  

Malalt crònic, el final de la seva vida el passà en una residència de jubilats d'Airaga (Boques del Roine, Provença, Occitània), població on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili. La seva companya fou Antonia Morcillo y Herrera.  

Juan Andreo va morir d'una pulmonia el 30 de març --algunes fonts citen erròniament el 20 de març-- de 1980 a l'Hospital d'Avinhon (Vauclusa, Provença, Occitània) i contra la seva voluntat, i la dels seus campanys, va ser enterrat religiosament per ritus catòlic per part de la seva família. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada