dimarts, 23 de febrer del 2021

Joan Mongay Bares

Necrològica de Joan Mongay Bares apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 25 de setembre de 1984

Necrològica de Joan Mongay Bares apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 25 de setembre de 1984



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 23 de febrer de 1905 neix al Campell (Llitera) el militant anarcosindicalista Joan Mongay Bares 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després passà per les Companyies de Treballadors Estrangers 

Joan Mongay Bares: El 23 de febrer de 1905 neix al Campell (Llitera, Franja de Ponent) el militant anarcosindicalista Joan Mongay Bares. El seu pare es deia Ramón Mongay i la seva mare, Antonia Bares.  

Afiliat al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de Barcelona, lluità com a milicià durant la Guerra Civil.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després passà per les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).  

Durant l'Ocupació alemanya treballà al pantà de La Barre, on organitzà un nucli de resistència clandestina antinazi.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista treballà de paleta i va ser un dels principals animadors de la Federació Local de la CNT-AIT i després Sindicat d'Ofics Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT de Foix (Arièja, País de Foix, Occitània). La seva companya fou Amparo Santisteve.  

Joan Mongay Bares va morir el 9 d'agost de 1984 a l'Hospital de Foix.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada