dimecres, 10 de febrer del 2021

Identicacions i denúncies contra joves antifeixistes en una plaça de la Font Lluminosa de Figueres, tancada pels Mossos

Els Mossos han tancat la plaça de la Font Lluminosa.
















                                                             Els Mossos van tancar ahir la plaça de la Font Lluminosa

El centre de Figueres, tancat ahir pels Mossos en un acte electoral del partit ultradretà espanyol Vox 

Ampli dispositiu policial per acordonar l'accés a la plaça de la Font Lluminosa des dels carrers adjacents 

Comerciants i veïns de la zona s'han mostrat indignats pel dispositiu i el tancament de la plaça que impedia la circulació lliure dels vianants 

Diverses persones que e van mostrat indignades per l'actuació policial, ja que es va identificar diverses persones que passaven pel centre de Figueres en aquell moment. Dos joves van denunciar el tracte policial rebut 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 10/02/2021.- Segons EMPORDÀ INFO com va passar dijous passat --quan la formació d'ultradreta Vox a Figueres va instal·lar d'una carpa informativa a un costat de la plaça de la Font Lluminosa diversos col·lectius antifeixistes van fer acte de presència sota el lema que ha impulsat Arran a diversos punts del territori durant aquesta campanya electoral: L'extrema dreta ni aquí ni enlloc i a la Rambla es va veure penjada la pancarta contra Vox-- ahir es va tornat a desplegar un ampli dispositiu policial al centre de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) per un acte electoral de Vox. A les 13:00h d'ahir dimarts el president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, va fer un acte de campanya de les eleccions del 14-F a la plaça de la Font Lluminosa. Per a l'acte, s'havia tancat l'accés a la plaça des dels carreres adjacents. Així, tant el carrer Nou com la Rambla es trobaven tallats des d'abans de migdia. 

Comerciants i veïns de la zona s'han mostrat indignats pel dispositiu i el tancament de la plaça que impedia la circulació lliure dels vianants. 

Agrupacions antifeixistes com La Forja havien convocat una concentració "per plantar cara al feixisme". Durant l'acte, desenes de persones es concentraven al als voltants de la plaça, a l'altra banda del cordó policial, a mostrar la seva indignació amb la presència de Vox a Figueres. 

Diverses persones que e van mostrat indignades per l'actuació policial, ja que es va identificar diverses persones que passaven pel centre de Figueres en aquell moment. Dos joves van denunciat el tracte policial rebut. 

Dos joves denuncien una actuació policial desproporcionada a l'acte de Vox a Figueres 

Dos joves assistents a la convocatòria contra de la presència de Vox a Figueres denuncien que els Mossos d'Esquadra els van identificar i denunciar d'una manera desproporcionada. 

Un noi explica com un dels assistents a l'acte de Vox havia començat a insultar-lo amb connotacions racistes i feixistes, "s'ha tensat la situació i la policia m'ha agafat a mi i se m'ha emportat", declara el jove. Després d'identificar-lo, el noi assegura que l'havien tirat a terra. En aquell moment hi va anat la seva companya a veure què estava passant, "quan he vist que se l'emportaven, he anat corrent darrere seu i a veure com estava". Quan la noia es va apropar-hi, els Mossos també la van agafar a ella tirant-la a terra i fent comentaris masclistes, dubtant de la seva identitat, "sembles un noi", explica que li va dir un dels agents pel fet de portar el cabell una mica curt. Ella havia sigut identificada prèviament pels Mossos, una estona abans de que comencés l'acte i sense cap motiu, "per les pintes", sospita. 

Els Mossos d'Esquadra els hi van comunicar que estaven denunciats per desobediència. 

Hi va haver-hi més persones que es van mostrar indignades per l'actuació policial, ja que es van identificar diverses persones que passaven pel centre de Figueres en aquell moment. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada