divendres, 26 de febrer del 2021

Floreal García


Necrològica de Floreal García apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 3 d'abril de 1975

Necrològica de Floreal García apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 3 d'abril de 1975


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 26 de febrer de 1975 mor a Fumèl (Òlt e Garona) l'anarcosindicalista Floreal García. Havia nascut cap el 1912 a Palencia (Tierra de Campos) 

Militant de la CNT-AIT, En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'enrolà a les Companyies de Treballadors Estrangers. Tot plegat, un període conjunt de 18 mesos 

Floreal García: El 26 de febrer de 1975 mor a Fumèl (Òlt e Garona, Nova Aquitània, Occitània) l'anarcosindicalista Floreal García. Havia nascut cap el 1912 a Palencia (Tierra de Campos, Lleó).  

Es va veure obligat a emigrar per a trobar feina. Obrer metal·lúrgic, milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

Durant la Guerra Civil lluità en les milícies cenetistes.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'enrolà a les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE). Tot plegat, un període conjunt de 18 mesos.  

Després trobà feina en la metal·lúrgica.  

En l'exili milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Fumèl, localitat on vivia amb la seva companya Camille.  

Floreal García va morir el 26 de febrer de 1975 a Fumèl i fou inhumat civilment dos dies després.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada