divendres, 19 de febrer del 2021

Faran una doble ordenança per al delta del riu Tordera

Faran una doble ordenança per al delta del riu Tordera 

Els consistoris de Blanes i Malgrat unifiquen criteris per regular l'accés i les activitats a la llacuna formada pel Glòria 

Treballen perquè el Govern de la Generalitat catalogui l'espai com a reserva natural parcial 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 19/02/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que els Ajuntaments de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i Malgrat de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) preparen una doble ordenança per al delta del riu Tordera per protegir la llacuna natural formada pel temporal Glòria el gener del 2020. Els dos consistoris unifiquen els criteris per regular l'accés al delta i les activitats que s'hi podran fer. L'equip de govern municipal de Blanes, format per ERC i Blanes en Comú Podem, confia que sigui vigent abans de l'estiu. 

La desembocadura de la Tordera és un espai natural catalogat com a zona humida, inclòs al PEIN i a la Xarxa Natura 2000, com a riu i estanys de Tordera, catalogat com a zona d'especial conservació en la tipologia d'espai d'aigües continentals. Però és una protecció insuficient des de fa un any, diuen a Blanes. "No tenim eines de gestió", es lamenta la regidora de Medi Ambient, Marina Vall-llosada (ERC). Per això, a més, els dos consistoris preparen l'expedient que presentaran a la Generalitat de Catalunya perquè la llacuna sigui considerada Reserva Natural Parcial. La catalogació és un acord que ha de prendre el consell de Govern de la Generalitat. 

Presentació, dilluns 

Els dos ajuntaments presentaran el pla conjunt per al delta en una sessió virtual dilluns que ve. També hi haurà una exposició informativa, que es podrà veure el dissabte 27 de febrer al passeig de Cortils i Vieta de Blanes de les deu del matí a la una del migdia, i el dijous 25 a les Peixateries Velles de Malgrat de les onze del matí a la una del migdia i de les cinc a les set de la tarda. "Unifiquem criteris en l'ordenança però tenint en compte les particularitats dels pobles", diu Vall-llosada, que explica que és una manera de "donar valor a l'espai", on s'han albirat 160 espècies protegides. 

Des d'ahir i fins al 5 de març tothom qui ho vulgui pot fer aportacions sobre l'ordenança i sobre la declaració de reserva natural parcial que ambdós consistoris van sol·licitar a la Generalitat al desembre.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada