divendres, 19 de febrer del 2021

Albera Lliure de Molins insta a crear el Parc Natural

Albera Lliure de Molins insta a crear el Parc Natural 

La plataforma veïnal ha començat la campanya d'adhesions i mobilitzacions socials per evitar que s'implantin els aparells en aquest paratge del Pirineu 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campmany (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 19/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que la plataforma veïnal en defensa del territori Albera Lliure de Molins va sumant adhesions a poc més d'una setmana de presentar-se públicament. A les adhesions d'alcaldes de la zona s'hi ha sumat la de diverses entitats. La plataforma continua la campanya i s'ha adreçat a tots els partits perquè es treballi per declarar el Parc Natural de l'Albera i garantir que es protegeixi aquest territori del Pirineu. 

Des de la plataforma dins la campanya que s'ha posat en marxa posen de manifest que «el futur Parc Natural de l'Albera ja està reconegut de fet per la societat empordanesa i per la mateixa Generalitat, ara només falta fer-lo realitat». I «en un espai protegit els molins no hi tenen cabuda», manifesten. 

El portaveu de l'entitat, Carles Mestre, posa de manifest que qui fa turisme, la mateixa Generalitat de Catalunya i el territori ho consideren un parc natural però no té aquesta figura. Actualment hi ha diferents figures de protecció per diferents espais sense agrupar-los dins un gran parc. La tramitació va començar fa anys però es va aturar. 

Per Albera Lliure de Molins no té sentit tenir diferents espais protegits dispersos. A més, consideren que el futur Parc Natural hauria d'arribar fins a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Besalú). Esperen que els partits presents al Parlament de Catalunya analitzin la possibilitat i es pugui tirar endavant. 

A banda d'això, la plataforma de l'Albera va rebent a més les adhesions al manifest. La setmana passada ho feien diversos alcaldes del territori afectat. S'hi han sumat també polítics, clubs i entitats d'arreu de la comarca i empresaris. 

La plataforma va sorgir per la tramitació de diversos projectes de parc eòlic a la zona. Un dels projectes que ja s'ha presentat planteja 30 molins de 200 metres d'altura. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada