divendres, 8 de gener del 2021

Protesta veïnal del barri de Font de la Pólvora de Girona pels talls de llum en plena onada de fred i nevades

Alguns veïns de Font de la Pólvora concentrats aquest matí davant de l'Ajuntament de Girona. ACN


Protesta veïnal del barri de Font de la Pólvora de Girona pels talls de llum en plena onada de fred i nevades 

Carreguen contra Endesa i l'Ajuntament de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 06/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un grup de veïnes i veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona han sortit a protestar pels "constants" talls de llum que pateixen cada dia. Asseguren que passen hores sense subministrament elèctric "en plena onada de fred". A tall d'exemple, les veïnes i els veïns assenyalen que el dia 31 de desembre van estar més de setze hores sense llum. 

A més, denuncien que Endesa no els escolta i que l'Ajuntament de Girona no dona resposta a la seva situació. En aquest sentit, assenyalen que el projecte de sectorització que hauria de resoldre el problema "no funciona" i els talls es mantenen "cada dia". La representant veïnal, Pamela Hidalgo, lamenta que fa set anys que es troben en aquesta situació i recorda que estan al dia dels pagaments amb la companyia Endesa. 

Una situació que pateixen també els seus conciutadans, encara que no deguin cap factura a Endesa. I és que assenyalen que la situació es repeteix "cada dia" i durant moltes hores. El cas més destacat va ser el passat 31 de desembre quan, asseguren, es van quedar més de setze hores sense subministrament elèctric. 

I tot això just en el moment "més complicat" de l'any tant pel creixement de contagis de coronavirus-19 dels darrers dies arreu de Catalunya com, especialment, per l'onada de fred intens que afecta el país. "Estem farts, estem patint. Només volem que ens ajudi qui sigui perquè no podem aguantar més", ressalta Hidalgo. 

Endesa no els escolta 

Un altre dels problemes és la dificultat que tenen els veïns per poder contactar amb Endesa quan els salta la llum. En aquest sentit, carreguen contra la companyia Endesa perquè els té esperant al telèfon durant molta estona i al final no els acaba oferint cap solució. "No ens escolten, no ens fan cap cas. Ens diuen que al cap de 90 minuts tornarem a tenir corrent i és mentida. Tornes a trucar i et tenen de nou molta estona esperant. Això no pot ser", assenyala Hidalgo. 

Per això demanen que es "compleixi la llei" i que s'atengui aquelles persones vulnerables que no poden pagar la factura de la llum. "Els assistents socials hi són per alguna cosa, el que no pot ser és que no es doni subministrament a qui estem pagant religiosament", es queixa Amador. 

La sectorització "no funciona" 

Els problemes provocats per les punxades de llum s'havien de solucionar amb el projecte de sectorització que s'està fent a diversos carrers de Font de la Pólvora com el Mimosa, que va ser el primer. Es tracta d'un sistema que evita que caigui la corrent de tots els edificis del carrer quan hi ha una sobrecàrrega en algun edifici en concret. 

El problema, però, és que "no funciona" segons assenyalen les veïnes i els veïns. "L'Ajuntament no ha acabat de fer les obres de sectoritzacions a altres carrers perquè no funciona el projecte que es va fer al Mimosa. El cas és que els que es queden sense llum som nosaltres i això no es pot permetre", diu Hidalgo. 

Les veïnes i els veïns han acabat la seva protesta reclamant a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (JxCat), que sortís a "donar la cara" i han carregat contra la gestió de l'Ajuntament. També han rebut el suport d'alguns dels partits de l'oposició municipal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada