divendres, 8 de gener del 2021

El Govern francès tanca alguns passos menors del Pirineu Oriental entre el Principat i Catalunya Nord


           El Coll de Banyuls (entre Rabós i Banyuls de la Marenda), a l'Albera.


El Govern francès tanca alguns passos menors del Pirineu Oriental entre el Principat i Catalunya Nord per una suposada "alerta terrorista" 

El tancament fronterer de muntanya començarà dilluns a les onze del matí      

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 08/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Govern francès tancarà dilluns diversos passos entre Catalunya Nord i el Principat a causa d'una "alerta antiterrorista", segons que ha informat Ràdio Arrels. Concretament, la Prefectura dels Pirineus Orientals ha anunciat el tancament del Coll de Banyuls, el Coll de Costoja, el Coll de la Manrella, el Camí d'Aja entre Palau de Cerdanya i Puigcerdà i la carretera de la Vinyola Enveig. Tanmateix, continuen oberts els passos principals, com la Jonquera, el coll d'Ares, el coll de Portilló i la carretera entre Puigcerdà i la Guingueta d'Ix. 

El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, va anunciar a principi de novembre diverses mesures emmarcades en la "lluita antiterrorista i contra la immigració clandestina", dins les quals hi ha els tancaments de passos fronterers del Pirineu Oriental anunciats ara. En aquest sentit, cal recordar que dimecres al vespre ja es va blocar el pas d'Eth Portilhon, entre la Vall d'Aran i l'Alta Garona. 

El tancament començarà dilluns a les onze del matí i en queden exempts els cossos de policia, els serveis d'emergències, el personal sanitari i els vehicles de manteniment viari. 

Segons les nostres pròpies informacions (Tramuntana Vermella Mail) es dóna la circumstància que a les darreres setmanes les poblacions de la Costa Brava Nord han estat plenes d'automòbils amb matrícules franceses en plena pandèmia de covid-19.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada