dijous, 21 de gener del 2021

Protesta contra el reglament d’accés a l’habitatge a Salt

La protesta d'ahir, davant l'ajuntament de Salt





















Protesta contra el reglament d'accés a l'habitatge a Salt  

Entitats de Salt diuen que hi ha veïns exclosos al reglament d'accés a l'habitatge 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 20/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Salt (Gironès, comtat de Girona) segueix endavant amb el nou reglament d'accés al parc municipal d'habitatge, en què es preveu destinar un nou lot de 86 pisos a lloguer social. Aquests pisos es distribuiran en diferents col·lectius com ara famílies vulnerables, estudiants o gent gran. 

El reglament, però, ha aixecat polèmica entre alguns partits de l'oposició i també entitats socials del municipi. De fet, alguns col·lectius creuen que l'Ajuntament vol excloure famílies que no tenen un permís de residència de llarga durada del municipi. Consideren que la nova normativa pretén "fer fora a veïns" immigrants per "ubicar-hi estudiants i modificar el panorama de la població". 

Les entitats socials contràries al reglament acusen al consistori de fer fora a algunes de les famílies que actualment estan ocupant alguns dels pisos que formaran part del parc municipal. Segons Mostafà Shaimi, les famílies han rebut una carta en què se'ls demana que deixin el pis en un marge de 60 dies. 

El portaveu de l'Espai Antiracista, però, ha lamentat que el nou reglament deixi fora a totes aquelles persones que no tenen permís de llarga residència o nacionalitat espanyola de poder accedir a aquests pisos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada