dissabte, 23 de gener del 2021

Manuel Sésar Lloria

Notícia sobre la donació feta per Manuel Sésar Lloria publicada en el periòdic tolosà "Espoir" del 24 de desembre de 1972

Notícia sobre la donació feta per Manuel Sésar Lloria publicada en el periòdic tolosà Espoir del 24 de desembre de 1972



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 23 de gener de 1887 neix a Utiel (Plana d'Utiel) l'anarcosindicalista Manuel Sésar Lloria 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Manuel Sésar Lloria: El 23 de gener de 1887 neix a Utiel (Plana d'Utiel, País Valencià) l'anarcosindicalista Manuel Sésar Lloria. El seu pare es deia Miguel Sésar i la seva mare, Margarita Lloria.

Obrer metal·lúrgic, quan tenia 16 anys s'afilià al Sindicat de la Metal·lúrgia de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT), del qual va ser comptador durant la dictadura del general Miguel Primo de Rivera. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier.  

Durant l'Ocupació els alemanys l'enviaren a treballar de metal·lúrgic en una base submarina.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperalista s'establí a Carcassona (Aude, Occitània), on militant en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili i el novembre de 1960 en va ser nomenat comptador.  

En 1968 era responsable de l'enviament de paquets i de la premsa cenetista.  

Manuel Sésar Lloria va morir el 23 de maig de 1972 a l'Hospital de Carcassona i va llegar els seus estalvis (2.880 francs) al fons «Pro Espanya» de la CNT-AIT en l'Exili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada