dissabte, 30 de gener del 2021

Manuel Borrego López

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 30 de gener de 1929 neix a Lantejuela (Sierra Sur) el llibertari Manuel Borrego López 

L'agost de 1963, a partir d'una confidència, va ser detingut per la policia franquista a Girona, ciutat on hi tenia familiars 

Manuel Borrego López: El 30 de gener de 1929neix a Lantejuela (Sierra Sur, Sevilla, Andalusia) el llibertari Manuel Borrego López, fill de Manuel Borrego i Dolores López. 

Emigrà a Occitània. Feia de paleta a Alèst (Gard, Occitana) i estava casat.  

Segons el foli 10 del Boletín Informativo núm. XLIII/1963 (Madrid, 19/08/1963) de la franquista Dirección General de Seguridad titulat "Actividades Terroristas en Madrid", a partir d'una confidència va ser detingut a la ciutat de Girona (Gironès), on hi tenia familiars, essent senyalat per la policia com a "miembro destacado dentro de la Organización denominada NUEVAS ENERGÍAS REPUBLICANAS IBÉRICAS instalada en Alex [sic] Francia" i acusat de "plastiquero" [sic], nom de la policia franquista a qui posava explosius tipus plàstic per part de Defensa Interior CNT-FAI-FIJL. 

Traslladat per la policia a la seu de la Direcció General de Seguretat a Madrid (Madrid, Castella la Nova) fou acusat policialment de pertànyer a l'organització NERI i instruït en explosius de plàstic que s'havia desplaçat a Girona per després col·locar uns explosius a Sevilla (Comarca Metropolitana de Sevilla, Sevilla, Andalusia) l'1 de desembre de 1962, l'any anterior a la detenció, junt amb Camilo Camarasa, acusats ambdós obrers de pertànyer a la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL). És acusat de l'explosió llibertària a l'edifici del Palau de Justícia de València (l'Horta de València, País Valencià) feta el 3 de desembre de 1962. Davant la policia negà totes aquestes acusacions sobre explosius i solament va admetre activitats de caire orgànic a la ciutat d'Alèst i que havia viatjat amb el seu automòbil particular fins a Girona per visitar els seus familiars durant les seves vacances d'agost.    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada