dijous, 14 de gener del 2021

Figueres, Palamós i Olot, on més pugen els casos de covid-19 en l'última setmana a la Regió Sanitària de Girona

Figueres, Palamós i Olot, on més pugen els casos de covid-19 en l'última setmana 

A Figueres els casos les persones infectades s'han disparat i en una setmana s'ha passat de 116 a 203 casos (+87). Paral·lelament, el risc de rebrot de covid-19 al municipi també ha experimentat un increment plausible. Ahir ja era de 1.233 punts 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 14/01/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'augment del contagi dels darrers dies és bastant equitatiu a tota la Regió Sanitària de Girona i a tot Principat de Catalunya.  

Si s'analitzen les dades detalladament, a la Regió Sanitària de Girona hi ha algunes Àrees Bàsiques de Salut que destaquen per l'ascens destacat de casos en una setmana. És el cas de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), on els casos les persones infectades s'han disparat i en una setmana s'ha passat de 116 a 203 casos (+87). Paral·lelament, el risc de rebrot al municipi també ha experimentat un increment plausible. Ahir ja era de 1.233 punts i es va situar en segona posició al Principat de Catalunya, per darrere de Vilafant (Alt Empordà, comtat de Besalú), que era de 1.377. La velocitat de propagació del virus al municipi també és molt alta i ahir ja arribava a 2,14, la segona xifra més alta del Principat de Catalunya després de Sitges (el Garraf). Aquest paràmetre permet avaluar la possibilitat de contagi en un futur immediat. Segons Salut, la xifra ideal no hauria de sobrepassar el llindar d'1. En el cas de Figueres, l'indicador significa que cada cent infectats en poden contagiar uns 214 de mitjana aproximadament. 

Seguidament, els casos a Palamós (Gavarres mar, `Baix Empordà, comtat de Girona) es mantenen alts, tal com va passar la setmana anterior. En la darrera setmana, s'han sumat 176 positius 49 més que la passada.  

A Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), on hi ha decretat un brot al geriàtric Montsacopa, els casos han augmentat fins a 103, 42 més que la setmana passada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada