dijous, 14 de gener del 2021

Dues morts i 55 persones infectades per coronavirus-19 en un brot a la residència Montsacopa d'Olot

Dues morts i 55 persones infectades per coronavirus-19 en un brot a la residència Montsacopa d'Olot 

36 de les persones afectades són usuàries del centre i 19 de les treballadores 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 14/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un brot de coronavirus-19 a la residència Montsacopa d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) ha provocat dues morts, una de les quals una persona usuària que va haver de ser hospitalitzada, i 55 infectades. D'aquestes 36 són residents --una continuat ingressat-- i 19 són de les professionals del centre. 

Segons ha avançat avui el Diari de Girona i ha confirmat el Departament de Salut, els primers contagis de covid-19 es van detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu. Immediatament es va activar un cribratge massiu i es van posar en marxa les mesures de prevenció i contenció del virus. El cribratge va detectar inicialment 17 persones resident positives i cinc de les treballadores. La realització de noves proves divendres passat, però, va fer aflorar deu persones usuàries positives més i sis de les treballadores. Quan es va detectar el brot, es va sectoritzar la residència i es van aïllar les persones residents. 

En l'últim cribratge amb testos antigènics ràpids realitzat el dimarts es van detectar nou contagis més entre les persones usuàries. Les afectades van ser traslladades a la segona planta, reconvertida ara en zona vermella de pacients amb covid-19. 

En total, entre les persones treballadores i les residents hi ha 55 afectades pel brot però la xifra podria augmentar perquè s'està pendent dels resultats de les últimes proves. 

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica de les persones residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'equip d'Atenció Primària d'Olot.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada