divendres, 8 de gener del 2021

Eugène Bonaventure Jean-Baptista de Vigo (Miguel Almereyda)

Miguel Almereyda

Miguel Almereyda



El 5 de gener de 2017 es va publicar que "el 5 de 1883 --alguns autors citen el 8 de gener-- neix a Besièrs el militant i propagandista anarquista i antimilitarista Eugène Bonaventure de Vigo, més conegut com Miguel Almereyda («Y'a la merde»)". Ara sabem que el 8 de gener de 1883 neix a Besièrs i que el registre de defunció cita el 5 de gener de 1883. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 8 de gener de 1883 --el registre de defunció cita el 5 de gener-- neix a Besièrs el militant i propagandista anarquista i antimilitarista Eugène Bonaventure Jean-Baptista de Vigo, més conegut com Miguel Almereyda

Va néixer en el si d'una família catalana establerta a Er –Baixa Cerdanya, localitat sota administració francesa-- al segle XVI.  

El seu avi Bonaventura Vigo va ser alcalde de Sallagosa i primer veguer d'Andorra

Miguel Almereyda: El 8 de gener de 1883 --el registre de defunció cita el 5 de gener-- neix a Besièrs (Erau, Occitània) el militant i propagandista anarquista i antimilitarista Eugène Bonaventure Jean-Baptista de Vigo, més conegut com Miguel Almereyda (anagrama d'«Y'a la merde»). Els seus pares, no casats, es deien Bonaventura Vigo, empleat comercial, i Aimée Sales, modista.  

Per llegir la biografia:  

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=+Miguel+Almereyda].  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada