divendres, 29 de gener del 2021

Els brots de covid-19 als geriàtrics de Lladó i d'Olot

El brot de covid-19 a la residència Bona Vista de Lladó ja afecta totes les persones usuàries i les morts s'eleven a sis 

El geriàtric Montsacopa d'Olot registra una mort més, en suma catorze, i les persones infectades augmenten fins a 111  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lladó (Alt Empordà, comtat de Besalú) 29/01/2021.- Llegim al Diari de Girona que el brot de covid-19 detectat l'11 de gener a la residència Bona Vista de Lladó (Alt Empordà, comtat de Besalú) ja ha afectat totes les 36 persones residents del centre, de les quals s'han produït sis morts, tres més que a principis d'aquesta setmana.  

Segons ha confirmat el Departament de Salut, el dimarts es van fer noves proves PCR als dues persones residents fins aleshores negatives, que finalment s'han acabat positivitzant.  

El dimarts hi havia dues persones que es trobaven en etapa de final de vida, una de les quals estava hospitalitzada, juntament amb tres més de les residents. Respecte a les persones treballadores, n'hi havia 15 contagiades d'una plantilla de 24 professionals. Una d'elles ja s'havia reincorporat a la residència i s'havien fet testos ELISA a quatre més per saber el seu estat immunològic abans que tornin al seu lloc de treball. 

D'altra banda, el brot detectat a la residència Montsacopa d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) ha afectat persones 59 de les 87 residents que tenia el centre, de les quals s'han produït catorze morts, una més.  

Aquesta setmana s'han fet proves a les 24 persones residents que fins ara no han agafat el covid-19, totes elles amb resultat negatiu i a qui ja s'ha desaïllat.  

Pel que fa a les persones treballadors, s'han registrat 52 positives en total, onze de les quals ja han superat la malaltia.  

En total, doncs, el brot de covid-19 ha infectat 111 persones, onze més que a principis de setmana, 

La setmana passada es va començar el procés de desaïllament entre e les persones usuàries positives i ja són disset les persones que han superat la malaltia. Durant aquesta setmana s'estan fent testos ELISA a 22 persones residents per determinar el seu estat immunològic, avançar en el desaïllament i poder procedir amb la vacunació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada