dijous, 28 de gener del 2021

Dotze cigonyes mortes al municipi de Girona durant la tardor

Dotze cigonyes mortes al municipi de Girona durant la tardor 

Naturalistes de Girona reclama millores a les torres elèctriques després de la mort de 5 aus a Palau i 7 a Montili 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 28/01/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha comptat fins a dotze cigonyes blanques mortes aquesta tardor al municipi de Girona. En concret s'han trobat fins a dotze cadàvers d'aquesta espècie d'au, totes sota torres elèctriques. «Un clar indici de mort per electrocució», segons Naturalistes de Girona. L'entitat explica que el motiu més habitual és que «en aturar-se, esgotades i amb la seva envergadura d'ales superior al metre i mig, poden tocar simultàniament la torre i un cable, rebent una descàrrega elèctrica mortal». Des de l'ANG indiquen que cinc haurien mort a prop de l'estadi del GEiEG de Palau i set al Puig de Montilivi (una anellada a Alemanya). 

Les morts han estat notificades als Agents Rurals, que analitzen les despulles i informaran la companyia elèctrica perquè actuï per evitar més casos. Si es repetissin altres electrocucions de cigonyes o altres aus als mateixos llocs «es podrien emprendre accions legals contra la companyia», diu l'ANG.  

Naturalistes de Girona fan una crida perquè les empreses prenguin consciència de la problemàtica i facin rectificacions a les línies. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada