dilluns, 21 de desembre del 2020

Un brot de covid-19 en una residència de Banyoles afecta 42 persones i deixa 6 morts

Un brot de covid-19 en una residència de Banyoles afecta 42 persones i deixa 6 morts 

Es tracta de 29 persones de les residents i 13 treballadors del centre geriàtric La Solana  

El virus ha afectat la segona planta, mentre que s'ha controlat el contagi al primer pis i planta baixa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 21/12/2020.- Llegim al Diari de Girona que residència per a gent gran La Solana de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) s'ha vist afectada per un brot de coronavirus-19 que afecta un total de 42 persones. Els casos positius s'han detectat entre 29 de les 72 persones que resideixen en total al centre, i 13 treballadors d'una plantilla de 40 professionals. De moment, han mort 6 persones que presentaven patologies prèvies, i 2 altres pacients han estat ingressats a l'hospital a causa d'aquest brot, segons informa el Departament de Salut. 

La resta de les persones afectades presenta símptomes lleus i els professionals mèdics estan amatents de la seva evolució clínica. Durant el passat cap de setmana es van dur a terme proves de control i s'està pendent de resultats. El brot de covid-19 es va declarar a principis de desembre i immediatament es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus, segons expliquen fonts del Departament de Salut. 

de l'inici del brot, tots els casos detectats han afectat la segona planta, mentre que en la planta primera i planta baixa no hi ha hagut cap positiu. La residència, doncs, s'ha sectoritzat, s'han aïllat els residents i s'ha posat en marxa totes les mesures per contenir-lo. 

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, amb visites de professionals de Salut Pública i revisió de circuits, EPI i sectorització i circuits, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària de Banyoles. 

Els principals indicadors que informen sobre l'estat de la pandèmia segueixen a l'alça a la regió sanitària de Girona, així com a tot el territori català. 

El risc de rebrot va augmentar ahir de nou, i a la demarcació de Girona va arribar fins a 495, 37 punts més que el dia anterior. Les xifres de risc de rebrot s'han tornat a disparar 230 punts en una setmana,després d'haver-s'hi estabilitzat per sota dels 300 punts a finals de novembre i principis de desembre.  

També va pujar 5 centèsimes en la darrera actualització la velocitat de propagació (Rt) i va arribar a situar-se en 1,46, lluny de la barrera de l'1, que marca el retrocés de la pandèmia. De fet, l'Rt ha pujat més de 40 dècimes respecte al període anterior -entre el 3 i el 9 de desembre- quan se situava en l'1,02. 

La incidència acumulada a 14 dies també es troba amb una tendència a l'alça i se situa a 358,42, 70,48 punts per sobre de les xifres de període anterior, quan es trobava en 287,94. 

Durant el darrer període, entre el 10 i el 16 de desembre, s'han dut a terme 15.840 proves i s'han confirmat un total de 1.894 casos positius, de manera que la taxa de confirmats per PCR i test d'antígens se situa en 217,19, molt per sobre del període anterior, quan era del 140,63. Tot i això, en la darrera actualització del Departament de Salut es van detectar menys casos que en els dies anteriors. En total, es van notificar 222 casos tenint en compte totes les proves, que suposen un 48,6% menys que els comptabilitzats el dia anterior, quan la xifra havia estat 432. Amb aquests, el total acumulat des que va començar la pandèmia és de 40.495 infectats a les comarques gironines. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada