dilluns, 21 de desembre del 2020

Tomasa Ramírez

Necrològica de Tomasa Ramírez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 14 d'abril de 1968

Necrològica de Tomasa Ramírez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 14 d'abril de 1968


 

El 6 de novembre de 2017 es publicà que "el 6 de novembre de 1967 mor a Santa Coloma de Tuïr l'anarcosindicalista Tomasa Ramírez".  Ara tenim més dades: el 21 de desembre de 1893 va néixer a San Salvador (El Salvador). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 de desembre de 1893 neix a San Salvador (El Salvador) l'anarcosindicalista Tomasa Ramírez, filla de Concepción Ramírez 

Militant a Calonge (les Gavarres) de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de primers de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

A l'exili visqué i milità, amb el seu company Tomàs Villaseca (o Vilaseca), a Santa Coloma de Tuïr (Rosselló)  

Tomasa Ramírez: El 21 de desembre de 1893 neix a San Salvador (El Salvador) l'anarcosindicalista Tomasa Ramírez, filla de Concepción Ramírez. 

Milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) fins a la Retirada republicana de febrer de 1939 a la Federació Local de Calonge (les Gavarres, Baix Empordà), població on residia des de feia molts anys juntament amb el seu company, l'anarcosindicalista Tomàs Villaseca (o Vilaesca). 

En el decurs de la Retirada republicana de primers de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

La parella s'establí a Santa Coloma de Tuïr (la Comanda, Aspres, Rosselló), militant en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Tuïr (Aspres, Rosselló). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada