dijous, 17 de desembre del 2020

Segundo Villagra

Necrològica de Segundo Villagra apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 29 de març de 1970

Necrològica de Segundo Villagra apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 29 de març de 1970



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 17 de desembre de 1969 mor a Châteaudun (Eure-et-Loir) l'anarcosindicalista Segundo Villagra. Havia nascut cap el 1881 a Pina de Ebro (Ribera Baja del Ebro) 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració de Vernet d'Arièja, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Segundo Villagra: El 17 de desembre de 1969 mor a Châteaudun (Eure-et-Loir, Centre-Val de Loire) l'anarcosindicalista Segundo Villagra. Havia nascut cap el 1881 a Pina de Ebro (Ribera Baja del Ebro, Saragossa, Aragó).  

Pastor d'ovelles a les muntanyes del seu poble natal, milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT). 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració de Vernet d'Arièja (Arièja, Occitània), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista formà part de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Châteaudun, on residia.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada