dimecres, 2 de desembre del 2020

Juan Monforte Galbe

Necrològica de Juan Monforte Galbe apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 6 de març de 1977

Necrològica de Juan Monforte Galbe apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 6 de març de 1977

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 2 de desembre de 1902 neix a Andorra (Andorra-Sierra de Arcos) l'anarcosindicalista Juan Monforte Galbe 

Militant de la CNT-AIT al Bages i al Montserratí, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Juan Monforte Galbe: El 2 de desembre de 1902 neix a Andorra (Andorra-Sierra de Arcos, Terol, Aragó) l'anarcosindicalista Juan Monforte Galbe --el segon llinatge a vegades citat Galve o Gálvez--.  

Quan tenia 18 anys emigrà al Principat de Catalunya, on treballà de miner i s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). Va mostrar-se especialment actiu sindicalment a les localitats bagenques de Súria i Sallent (Bages) i a Olesa de Montserrat (Montserratí, Baix Llobregat), fet pel va ser empresonat a la Presó Model de Barcelona.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Posteriorment va ser enviat a treballar a les mines de Champclauson, a la zona de La Grand Comba (Gard, Occitània).  

Després de la Segona Guerra Mundial milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Champclauson (Gard, Occitània), de la qual va ser secretari.  

Juan Monforte Galbe va morir el 13 de gener de 1977 a Champclauson.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada