dissabte, 12 de desembre del 2020

Els Mossos d'Esquadra aparten del cos un agent pel cas de les suplantacions d'identitats digitals

Els Mossos d'Esquadra aparten del cos un agent pel cas de les suplantacions d'identitats digitals 

La decisió s'ha conegut aquest dissabte 12 de desembre mitjançant una nota de premsa publicada al web de la policia catalana  

En el comunicat, de dues frases, assenyalen que la investigació efectuada per la Divisió Afers interns també s'ha concretat en un expedient disciplinari cap al mosso ara apartat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/12/2020.- Llegim avui a la Directa. "Després de tenir coneixement de les informacions periodístiques la Direcció General de la Policia va obrir una informació reservada. Aquesta informació reservada, duta a terme per la Divisió Afers Interns, s'ha concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso de la Comissaria General d'Informació que ha estat apartat de les seves funcions". Amb aquestes dues frases els Mossos d'Esquadra han comunicat aquest dissabte 12 de desembre les mesures contra un agent que, segons les informacions de la policia autonòmica catalana, estaria al darrere dels casos de suplantació d'identitats digitals destapats per la Directa a finals d'octubre i que, per ara, toquen almenys catorze adreces electròniques i inclouen més d'una seixantena de correus falsos d'organitzacions de l'esquerra independentista, moviments socials i sindicats llibertaris. 

La notícia arriba tres dies després de la compareixença del conseller Miquel Sàmper a la comissió parlamentària d'Interior, en la qual va afirmar  que "entre 17.000 efectius de Mossos d'Esquadra, estem mirant si hi ha hagut una intervenció a títol personal per part d'un o dos mossos", després de negar que Mossos, "com a cos", tingui "res a veure" amb la trama d'espionatge digital. 

Per la seva banda, el Jutjat d'Instrucció Número 9 de Barcelona donava el vistiplau perquè es comencés a investigar la suplantació d'identitat a la portaveu de La Forja - Jovent Revolucionari, Lluna Berlanga, a través del seu correu electrònic, el passat mes de juliol, un dels casos destapats per la Directa. La militant, amb l'organització antirepressiva Alerta Solidària, va presentar una querella pels presumptes delictes d'usurpació d'estat civil, d'identitat digital i de revelació de secrets, que ha estat admesa a tràmit.  

Des del col·lectiu han qualificat el comunicat dels Mossos publicat avui de "lamentable intent de rentat de cara". "Els Mossos i el Departament d'Interior volen fer-nos creure que un agent, un, un de sol, és qui des de Madrid, Vic o Sabadell es dedicava a suplantar persones i organitzacions polítiques. Ens espien a unes i ara ens prenen per imbecils a totes", han reblat a través de les xarxes socials. 

Segons informa VilaWeb, en resposta a la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent a la comissió d'Interior, Sàmper va defensar el cos i va afirmar que si algun agent hagués suplantat identitats "tindrà les conseqüències necessàries en tots els nivells". 

La CUP-CC, Arran i Endavant han criticat la mesura dels Mossos i diuen que no es creuen la versió de la policia autonòmica catalana d'un únic mossos espia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada