dilluns, 21 de desembre del 2020

El tren convencional, el territori i la manca de voluntat política

Nota de premsa de Defensem el Tren de l'Empordà 

El tren convencional, el territori i la manca de voluntat política 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Portbou (Mar d'Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) 21/12/2020.- Des de l'AssociacióDefensem el Tren de l'Empordà es considera que en  els darrers temps el tren convencional està patint una degradació i alhora també es copsa una manca de voluntat política molt considerable. Per tot això, des de Defensem el Tren de l'Empordà  volem plantejar les següents qüestions: 

1/. Què  està passant amb el tren convencional, especialment amb els trens regionals a les comarques gironines, amb  aquesta accelerada  degradació  del servei i l'augment dels retards i  la manca de manteniment i de maquinistes? 

2. Es pot considerar sostenible el pla de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat,  de pretendre  invertir, a les comarques gironines , 300 milions d'euros en carreteres i zero euros  en propostes ferroviàries?  

3/.Quan es promourà  de debò  la intermodalitat integral  i la coordinació  horària (tren/bus) en les anomenades, estacions d'enllaç, com són Llançà, Vilajuïga, Sant Miquel de Fluvià, Camallera, Flaçà, Caldes de Malavella  i Blanes. 

4/. Quan, la renovada i  estratègica, ara molt desaprofitada Estació  de Portbou  esdevindrà,  amb poc cost, un veritable  hub ferroviari de l'Eurodistricte, entre les comarques gironines i la Catalunya Nord? 

5/. Quan existirà  la suficient voluntat política per endegar  un projecte  de tren lleuger de la Costa Brava, totalment necessari,  que alliberi el territori gironí  d'accidents i col·lapses circulatoris terribles? 

Molt cordialment.  

Josep M. Loste. Portaveu de Defensem el Tren de l'Empordà  

Tel  625148465 

Alt  Empordà, 21 de desembre  de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada