dimarts, 10 de novembre del 2020

Teresa Prats Altés

Necrològica de Teresa Prats Altés apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 2 de juliol de 1981

Necrològica de Teresa Prats Altés apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 2 de juliol de 1981



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 10 de novembre de 1896 neix a Mont-ral (Alt Camp) l'anarcosindicalista 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internada amb els seus infants un camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Mentre, el seu  company va ser reclòs en un altre camp de concentració 

Teresa Prats Altés: El 10 de novembre de 1896 neix a Mont-ral (Alt Camp) l'anarcosindicalista Teresa Prats Altés. El seu pare es deia Isidor Prats i la seva mare, Antònia Altés.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Reus (Alt Camp), a partir de 1922 tingué com a company Camil Basora Hernández (El Pataquer), amb qui tingué quatre infants.  

Durant la dictadura del general Miguel Primo de Rivera participà activament en la lluita contra el pistolerisme de la patronal, fent costat en diferents ocasions al seu company empresonat.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internada amb els seus infants un camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Mentre, el seu  company va ser reclòs en un altre camp de concentració. 

Cap el 1940 la família pogué reunir-se a la zona de Condòm (Gers, Gascunya, Occitània), on el seu company treballava com a obrer agrícola.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista la parella fou una de les organitzadores de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Condòm.  

En 1957 s'instal·là a Pau (Pirinèus-Atlantics, Nova Aquitània, Occitània), on continuà militant en la CNT-AIT en l'Exili.  

Teresa Prats Altés va morir el 21 de maig de 1981 a la Clínica Mèdica i de Cardiologia d'Arèssi (Pirinèus-Atlantics, Nova Aquitània, Occitània) on havia estat ingressada el dia abans a conseqüència de l'asma que patia.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada