dilluns, 23 de novembre del 2020

José Ortiz Villa


Necrològica de José Ortiz Villa apareguda en el periòdic "Espoir" del 26 de maig de 1968

Necrològica de José Ortiz Villa apareguda en el periòdic Espoir del 26 de maig de 1968



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 23 de novembre de 1922 neix a Cella (Comunidad de Teruel) l'anarcosindicalista José Ortiz Villa 

De família cenetista, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, amb la seva família passà la frontera del Pirineu Oriental 

José Ortiz Villa: El 23 de novembre de 1922 neix a Cella (Comunidad de Teruel, Terol, Aragó) l'anarcosindicalista José Ortiz Villa. El seu pare es deia Francisco Ortiz i la seva mare, Orosia Villa.  

De família cenetista, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, amb la seva família passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Exiliat, es guanyà la vida com a operador de cinema i milità en «La Libre Pensée» i en la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) d'Amiens (Somme, Picardia, Hauts-de-France), de la qual era secretari de la Federació Local en morir. La seva companya fou Azucena Salvador, amb qui tingué una filla, Josefina Ortiz Salvador.  

Malalt de feia temps, José Ortiz Villa va morir el 31 de gener de 1968 al seu domicili d'Amiens i va ser inhumat dos dies després al cementiri d'aquesta ciutat. El seu germà Florian Ortiz Villa també va ser militant confederal i exiliat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada