divendres, 20 de novembre del 2020

Félix Vispe Cancer

Necrològica de Félix Vispe Cancer apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 18 de setembre de 1966

Necrològica de Félix Vispe Cancer apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 18 de setembre de 1966


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 20 de novembre de 1882 neix a Angüés (Plana de Uesca) l'anarcosindicalista Félix Vispe Cancer 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà amb la seva companya, María Vilellas Lasierra, la frontera del Pirineu Oriental 

Félix Vispe Cancer: El 20 de novembre de 1882 neix a Angüés (Plana de Uesca, Osca, Aragó) l'anarcosindicalista Félix Vispe Cancer, conegut com El Abuelo. El seu pare es deia Francisco Vispe i la seva mare, Felipa Cancer.  

Es guanyava la vida fent de pagès i milità, com el seu fill Fabián Vispe Vilellas, en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) d'Angües.  

Quan el cop militar feixista de juliol 1936, la Guàrdia Civil va anar al seu domicili buscant el seu fill i com que no el trobaren se'l volgueren portar, però sota el pretext que agafava la jaqueta, pogué fugir per una finestra i aconseguí arribar a zona republicana.  

Posteriorment participà en la col·lectivitat d'Angües. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà amb la seva companya, María Vilellas Lasierra, la frontera del Pirineu Oriental.  

D'antuvi al departament occità d'Avairon, després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'instal·là a Sant Juèri (Avairon, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.  

Félix Vispe Cancer va morir el 7 d'abril de 1966 a Sant Juèri a conseqüència d'una úlcera d'estómac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada