dijous, 26 de novembre del 2020

Concentració ahir de la Plataforma Feminista de Girona

Concentració de la Plataforma Feminista de Girona


25 de novembre: Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 

Concentració ahir de la Plataforma Feminista de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/11/2020.- Llegim al Diari de Girona que la Plataforma Feminista de Girona va convocar ahir una concentració davant dels Jutjats, des d'on va llegir un manifest i va organitzar una performance.  

El manifest, amb el títol «Per una vida lliure de violències», denuncia que les dades --per exemple, dues dones assassinades enguany per violència masclista a les comarques gironines i 370 denúncies als Mossos de la Regió de Girona durant el segon semestre d'aquest 2020-- demostren que la violència contra les dones és «estructural», i que és un problema «global» i «transversal». En aquest sentit, afirmen que les dades demostren que les dones del món «estan exposades amb independència del grup social, religió o ètnia a la qual pertanyen».  

A més, adverteixen que la presència institucional de grups d'ultradreta negacionista suposa un «obstacle més en el recorregut a la igualtat efectiva». Per això, van instar «institucions, col·lectius i individus» a treballar conjuntament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada