divendres, 27 de novembre del 2020

Antonio Quílez Alcuedas

Necrològica d'Antonio Quílez Alcuedas apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 21 de març de 1979

Necrològica d'Antonio Quílez Alcuedas apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 21 de març de 1979


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de novembre de 1978 mor a Sant Lionç e la Fenassa (Tarn) l'anarcosindicalista Antonio Quílez Alcuedas. Havia nascut cap el 1906 a Terrer (Comunidad de Calatayud) 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Antonio Quílez Alcuedas: El 27 de novembre de 1978 mor a Sant Lionç e la Fenassa (Tarn, Occitània) l'anarcosindicalista Antonio Quílez Alcuedas. Havia nascut cap el 1906 a Terrer (Comunidad de Calatayud, Saragossa, Aragó).  

Començà a treballar i a militar quan tenia 13 anys a la fàbrica sucrera de Terrer.  

En 1930 fou un dels organitzadors de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

El juliol de 1936 aconseguí fugir de Terrer, ocupat per les trobes feixistes, i amagar-se al domicili d'una de ses germanes a Villafranca de Ebro (Comarca Central, Saragossa, Aragó), des d'on l'agost de 1937 passà a zona republicana.  

Lluità als fronts enquadrat en l'Exèrcit Popular de la República Espanyola tot lliurant els darrers combats al Principat de Catalunya.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista treballà a les mines de «Pierre Brune», a prop de Réalmont (Tarn, Occitània), on patí la silicosi.  

Milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili d'Albi (Tarn, Occitània).  

Antonio Quílez Alcuedas va morir el 27 de novembre de 1978 a Sant Lionç e la Fenassa (Tarn, Occitània) i fou inhumat, civilment, en aquesta localitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada