dimecres, 16 de setembre del 2020

Un metge de l’Hospital de Palamós, reinfectat de coronavirus-19 com més gent

Al Baix Empordà, 70 casos positius per 3000 habitants aquest estiu 

Les xifres de positius del Baix Empordà inclouen gent de fora, sigui de l'Estat o d'altres països, en referència al turisme a la Costa Brava 

Els PCR ja es fan a Palamós 

Un metge de l'Hospital de Palamós, reinfectat de coronavirus-19 

Es diu que les reinfeccions arreu del país s'haurien produït perquè els afectats no van produir prou anticossos i el fet que dos d'ells siguin metges es pot explicar perquè s'exposen a més càrrega viral de manera repetida 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 16/09/2020.- El diumenge Ràdio Capital va entrevistar al programa Supermatí Silvia Ibañez, adjunta a la direcció assistencial del Servei de Salut Integrat del Baix Empordà, perquè ens expliqui la situació actual pel que fa al coronavirus-19 a la comarca. 

Manifestà que tot haver-hi més casos positius de la pandèmia que duran els mesos de març i abril, en el confinament, la majoria tenen pocs o gens símptomes i no necessiten ser ingressats. I pel que fa al nombre de positius de covid-19, s'explica per la gran quantitat de test PCR que es realitzen ara, cosa que no es podia fer fa uns mesos. Per exemple, es poden arribar a realitzar 1400 testos en una setmana, és a dir uns 200 cada dia. 

És important recalcar que les xifres de positius del Baix Empordà inclouen gent de fora, sigui de l'Estat o d'altres països. Així, qualsevol persona testada al Baix Empordà està registrada al Baix Empordà, encara que no hi visqui. A l'estiu, la població de la comarca gairebé es triplica i per tant, si ho tenim en compte, la taxa de casos confirmats que era de 70 per 1000 habitants, passaria a 70 per aproximadament 3000, la qual cosa no és gens alarmant. 

D'altra banda, els PCR es comencen a realitzar a l'Hospital de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) quan abans només es feien al Trueta de Girona i la intenció és fer-ne cada vegada més a Palamós. Les mostres s'envien, això sí, al Trueta i els resultats solen arribar en unes 48 hores. 

Les proves es realitzen seguint les xarxes de contactes gestionades pels anomenats gestors covid-19 que són els encarregats de buscar els contactes de les persones que han donat positiu al PCR i informar el SSIBE. Dels 12 gestors que hi ha al Baix Empordà, 4 estan dedicats a les escoles i controlen els contactes dels alumnes. 

Totes les persones a qui es realitza el PCR hauran de quedar-se aïllada  a casa durant 14 dies (encara que s'està parlant de rebaixar el nombre de dies) tant si el resultat és positiu com si és negatiu. La majoria de les persones aïllades ho viuen com una experiència difícil, sobre tot si s'han de tancar en una habitació, separada de la família. 

Un metge de l'Hospital de Palamós, reinfectat de coronavirus-19 

Almenys quatre persones s'han contagiat per segona vegada de coronavirus-19 al Principat de Catalunya, segons va informar dilluns el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, a RAC1, i ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en declaracions a la mateixa emissora.  

Dos dels quatre casos de reinfecció per covid-19 són metges. Un ho és de l'Hospital de Palamós i està ingressat a Can Ruti i l'altra és una metgessa precisament de l'Hospital Germans Trias i Pujol.  

Les reinfeccions s'haurien produït perquè els afectats no van produir prou anticossos i el fet que dos d'ells siguin metges es pot explicar perquè s'exposen a més càrrega viral de manera repetida. 

El doctor Clotet demana continuar la protecció de la gent amb les mesures preventives tot i que s'hagi passat la covid-19. "En funció de la quantitat d'anticossos que tinguis és possible que no quedis protegit", ha advertit en declaracions a RAC1. 

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha apuntat que "segur que hi ha molts més casos de reinfecció a l'Estat espanyol que han passat inadvertits". "Tenen poca transcendència perquè són lleus. Però pot dependre molt de la quantitat de virus a què t'exposis", ha afegit. 

El doctor Clotet ha destacat que l'eventual vacuna de la covid-19 "ha d'induir un tipus d'anticossos de llarga durada". "No hem de témer que la vacuna no pugui funcionar", ha assenyalat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada