dimarts, 15 de setembre del 2020

Regino García Gómez

Regino García Gómez [militants-anarchistes.info]

Regino García Gómez [militants-anarchistes.info]


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 15 de setembre de 1990 mor a Vilanuèva d'Òlt (Nova Aquitània,) l'anarcosindicalista Regino García Gómez. Havia nascut cap el 1907 a Conca 

Després combaté les forces franquistes al front de l'Ebre.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i fou internat als camps de concentració de Sant Cebrià del Rosselló, El Barcarès i Argelers de la Marenda i després s'enrolà en una Companyia de Treballadors Estrangers 

Regino García Gómez: El 15 de setembre de 1990 mor a Vilanuèva d'Òlt (Nova Aquitània, Occitània) l'anarcosindicalista Regino García Gómez. Havia nascut cap el 1907 a Conca (Castella la Nova). Quan era adolescent aprengué l'ofici de paleta i s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

Sense feina a la seva ciutat natal, emigrà a Madrid.  

El juliol de 1936 participà en les lluites contra l'aixecament militar feixista a Conca i formà part del grup que requisà per a la revolució col·lectivista els mitjans de transport.  

esprés marxà a lluitar a Madrid.  

De bell nou a Conca, fou membre d'un Batalló de Fortificacions de la CNT-AIT, del qual també formava part la Unió General de Treballadors (UGT).  

Després combaté les forces franquistes al front de l'Ebre.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i fou internat als camps de concentració de Sant Cebrià del Rosselló (Costa Sorrenca, Plana de Rosselló, Rosselló), El Barcarès (Costa Salanquesa, la Salanca, Rosselló) i Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló).  

Quan esclatà la Segona Guerra Mundial s'enrolà en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) i enviat a Santa Liurada (Nova Aquitània, Occitània).  

Després de l'Alliberament, treballà de paleta, s'instal·là a Vilanuèva d'Òlt i milità en la CNT-AIT en l'Exili.  

Durant la seva última època fou membre del Comitè Comarcal de la CNT-AIT en l'Exili de Montalban (Guiena, Occitània).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada