L'entitat Girona Antiespecista es manifestarà el diumenge contra l'ampliació de l'escorxador d'Olot
Defensen una transició d'aquesta indústria cap a un model sostenible i respectuós amb els animals i les persones
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 24/09/2020.- Llegim a Nació Digital que el diumenge, 27 de setembre, de les 11 a les 13 hores, l'entitat Girona Antiespecista, un col3lectiu animalista nascut la tardor de 2019 a les comarques gironines, crida a manifestar-se davant l'escorxador d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) en contra de l'ampliació de la indústria càrnia i per a defensar una transició d'aquesta indústria cap a un model sostenible i respectuós amb els animals i les persones.
Diversos col·lectius animalistes i ecologistes, entre els quals GreenLights Garrotxa, el Projecte LOLA, la IAEDEN - Salvem l'Empordà, l'ONG Libera !, AnimaNaturalis i El Sendero de Lugh han subscrit les reivindicacions expressades per Girona Antiespecista i l'organització preveu que al llarg d'aquesta setmana s'hi adhereixin més col·lectius.
Girona Antiespecista, l'entitat que treballa per l'alliberament total dels animals no-humans, convoca aquesta concentració a Olot per a alertar de la problemàtica que comporta la indústria càrnia i per a defensar un model alimentari i econòmic sostenible, respectuós i just.
La concentració es farà davant de l'escorxador d'Olot, a l'avinguda d'Europa, per a mostrar el rebuig a l'ampliació de l'escorxador de la ciutat i la nova planta d'especejament, envasat i congelació de carn de porc que Noel construeix al mateix Polígon Industrial del Pla de Baix.
Les entitats que subscriuen l'acte consideren que aquesta indústria és problemàtica per quatre motius:
-. Primer, perquè oculta com elabora els seus productes per així evitar incomodar la societat i d'aquesta manera seguir amb l'especisme i l'explotació dels animals. Creuen que els animals són tractats de forma degradant i que la indústria actua al marge de les consideracions ètiques que els afecten.
-. Segon, assenyalen que aquest model de producció és insostenible amb la situació d'emergència climàtica actual, ja que la ramaderia contribueix més al canvi climàtic que tots els mitjans de transport i, a més a més, aquesta indústria està contaminant les aigües, l'aire i el sòl.
-. Tercer, denuncien que la indústria càrnia vulnera els drets laborals de les treballadores en molts casos i que algunes empreses exerceixen amenaces i represàlies contra el personal que demana millores en les condicions laborals.
-. I quart, consideren que l'activitat d'aquesta indústria afecta negativament a la salut de les persones, ja que causa greuges com la contaminació de l'aigua, la pèrdua d'eficàcia dels antibiòtics i la proliferació de malalties contagioses.
Amb la protesta a Olot es vol adreçar tres demandes al Govern de la Generalitat de Catalunya i una a les empreses de la indústria càrnia. Per una banda, exigeixen al Govern de la Generalitat que decreti una moratòria immediata per a aturar l'ampliació d'aquesta indústria; també, demanen que impulsi un projecte de llei per a crear impostos pels efectes negatius que causa a la població i al medi ambient; i, igualment, que elabori un pla de transició econòmica i alimentària cap a un model lliure d'especisme, basat en vegetals, sostenible, saludable, de proximitat i just amb els treballadors.
Per altra banda, també demanen a les empreses d'aquesta indústria que facin una transició cap a aquest nou model.
Cartell de convocatòria de Girona Antiespecista. Foto: @gironaantiespecista.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada