dijous, 24 de setembre del 2020

L’entitat Girona Antiespecista es manifestarà el diumenge contra l'ampliació de l'escorxador d'Olot

                                                                            Una de les sales de l'escorxador d'Olot.

L'entitat Girona Antiespecista es manifestarà el diumenge contra l'ampliació de l'escorxador d'Olot 

Defensen una transició d'aquesta indústria cap a un model sostenible i respectuós amb els animals i les persones 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 24/09/2020.- Llegim a Nació Digital que el diumenge, 27 de setembre, de les 11 a les 13 hores, l'entitat Girona Antiespecista, un col3lectiu animalista nascut la tardor de 2019 a les comarques gironines, crida a manifestar-se davant l'escorxador d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) en contra de l'ampliació de la indústria càrnia i per a defensar una transició d'aquesta indústria cap a un model sostenible i respectuós amb els animals i les persones. 

Diversos col·lectius animalistes i ecologistes, entre els quals GreenLights Garrotxa, el Projecte LOLA, la IAEDEN - Salvem l'Empordà, l'ONG Libera !, AnimaNaturalis i El Sendero de Lugh han subscrit les reivindicacions expressades per Girona Antiespecista i l'organització preveu que al llarg d'aquesta setmana s'hi adhereixin més col·lectius. 

Girona Antiespecista, l'entitat que treballa per l'alliberament total dels animals no-humans, convoca aquesta concentració a Olot per a alertar de la problemàtica que comporta la indústria càrnia i per a defensar un model alimentari i econòmic sostenible, respectuós i just. 

La concentració es farà davant de l'escorxador d'Olot, a l'avinguda d'Europa, per a mostrar el rebuig a l'ampliació de l'escorxador de la ciutat i  la nova planta d'especejament, envasat i congelació de carn de porc que Noel construeix al mateix Polígon Industrial del Pla de Baix. 

Les entitats que subscriuen l'acte consideren que aquesta indústria és problemàtica per quatre motius: 

-. Primer, perquè oculta com elabora els seus productes per així evitar incomodar la societat i d'aquesta manera seguir amb l'especisme i l'explotació dels animals. Creuen que els animals són tractats de forma degradant i que la indústria actua al marge de les consideracions ètiques que els afecten. 

-. Segon, assenyalen que aquest model de producció és insostenible amb la situació d'emergència climàtica actual, ja que la ramaderia contribueix més al canvi climàtic que tots els mitjans de transport i, a més a més, aquesta indústria està contaminant les aigües, l'aire i el sòl. 

-. Tercer, denuncien que la indústria càrnia vulnera els drets laborals de les treballadores en molts casos i que algunes empreses exerceixen amenaces i represàlies contra el personal que demana millores en les condicions laborals. 

-. I quart, consideren que l'activitat d'aquesta indústria afecta negativament a la salut de les persones, ja que causa greuges com la contaminació de l'aigua, la pèrdua d'eficàcia dels antibiòtics i la proliferació de malalties contagioses. 

Amb la protesta a Olot es vol adreçar tres demandes al Govern de la Generalitat de Catalunya i una a les empreses de la indústria càrnia. Per una banda, exigeixen al Govern de la Generalitat que decreti una moratòria immediata per a aturar l'ampliació d'aquesta indústria; també, demanen que impulsi un projecte de llei per a crear impostos pels efectes negatius que causa a la població i al medi ambient; i, igualment, que elabori un pla de transició econòmica i alimentària cap a un model lliure d'especisme, basat en vegetals, sostenible, saludable, de proximitat i just amb els treballadors. 

Per altra banda, també demanen a les empreses d'aquesta indústria que facin una transició cap a aquest nou model. 



                                                                 Cartell de convocatòria de Girona Antiespecista. Foto: @gironaantiespecista.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada