dimecres, 5 d’agost del 2020

Una pancarta reclama a les Illes Formigues la protecció de la posidònia

Reclamen a les Formigues la protecció de la posidònia 

Una de les accions dels Amics de les Illes Formigues 

ha estat penjar una gran pancarta a les roques 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós/Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona) 05/08/2020.- Llegim al diari El Punt Avui que l'associació dels Amics de les Illes Formigues inicia una nova etapa de conscienciació sobre el patrimoni natural, en aquest cas sobre la importància de preservar les praderies de posidònia. En especial, educar els patrons de les embarcacions d'esbarjo que tinguin cura d'allà on tiren les àncores, per no arrencar les plantes de posidònia que tant tarden a créixer i que ens asseguren un equilibri de l'ecosistema del fons marí. 

Una de les accions ha estat penjar una gran pancarta a les illes Formigues. L'objectiu d'aquesta iniciativa és continuar alertant que la posidònia és font de vida i que s'ha de cuidar, i es fa en aquesta zona on hi ha una praderia important de posidònia que pateix la pressió humana i el canvi climàtic. 

Les illes Formigues són un grup de setze petits illots situats a 1.300 m de la punta d'en Canet, entre els termes municipals per terra de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) i Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona), i a 800 del cap de Planes. Administrativament pertanyen als dos municipis. 

Aquests illots deuen el seu nom al fet de ser petits i nombrosos, amb una silueta de petits insectes, i són la senya d'identificació de l'horitzó marí de Sant Joan de Palamós, a Palamós, i Calella de Palafrugell, a Palafrugell. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada