dissabte, 1 d’agost del 2020

L'Alt Empordà és la quarta comarca catalana amb el risc de rebrot més alt

L'Alt Empordà és la quarta comarca catalana amb el risc de rebrot més alt 

L'Hospital de Figueres té prop de la meitat dels ingressats per coronavirus-19 a la demarcació de Girona 

En un mes la Fundació Salut Empordà ha registrat 73 positius i actualment té setze ingressats i tres sanitaris infectats 

Més de 400.000 cotxes surten de Barcelona i provoquen cues en els accessos a la Costa Brava 

L'operació sortida del primer d'agost ha estat menys nombrosa que la de l'any passa  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) 01/08/2020.- Llegim al Diari de Girona que l'Hospital de Figueres (Alt Empordà, comtat de Girona) tenia ahir divendres setze pacients ingressats per coronavirus-19, gairebé la meitat del total de la Regió Sanitària de Girona, on n'hi havia 35 entre tots els centres sanitaris, nou dels quals estan crítics i un, semicrític. Concretament, a l'Hospital de Figueres en només una setmana els pacients s'han pràcticament duplicat, ja que el divendres de la setmana passada n'hi havia nou. La bona notícia, però, és que n'hi ha dos menys que la darrera actualització, el dimecres passat, quan l'hospital va arribar a tenir dinou ingressats. De dimecres a divendres es van donar vuit altes. 

Aquest augment d'ingressos és una de les conseqüències de l'elevat nombre de contagis que s'està produint en les darreres setmanes. Ahir, la Fundació Salut Empordà va informar que des de l'1 de juliol ha registrat 73 casos positius de coronavirus-19 a l'Alt Empordà, que se sumen als 349 diagnosticats des del març fins al juny. Durant el pic de la pandèmia, l'Alt Empordà va ser una de les comarques gironines menys castigada pel virus, juntament amb el Ripollès. En canvi, des que s'hi van començar a identificar brots a principis de mes, la comarca de l'Alt Empordà, on es situa la Costa Brava Nord, s'ha convertit en una de les més afectades del Principat de Catalunya. 

De fet, dijous el secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, va admetre «preocupació» per la situació a l'Alt Empordà, ja que «no s'aconsegueix doblar la corba de nous casos».  

Ahir, Quim Torra també explicava que, malgrat que la situació al Principat de Catalunya és estable, hi ha «tensió a Lleida i Figueres». 

Segons l'Agència de Qualitat Pública de Catalunya (AQuAS), d'acord amb les dades de la setmana passada, l'Alt Empordà és la quarta comarca amb el risc de rebrot més alt del Principat de Catalunya, amb una quantitat de 418,49. Aquesta dada permet valorar el creixement d'una epidèmia, ja que mesura els possibles nous casos diagnosticables els propers 14 dies i està relacionada amb la probabilitat d'aparició de nous brots epidèmics. Per davant, hi ha el Segrià (629,4), la Noguera (476,21) i el Pla d'Urgell (447,51). Tenint en compte la demarcació de Girona, molt per sota hi ha el Ripollès (71,51), la Selva (49,14), la Garrotxa (42,7), el Gironès (37,53), el Pla de l'Estany (27,52) i, per últim, el Baix Empordà (25,83) i la Cerdanya (10,15), que no forma part de la Regió Sanitària de Girona. Quant a nous casos, l'Alt Empordà és la cinquena de Catalunya que en va sumar més del 21 al 27 de juliol, un total de 210. 

Finalment, quant als municipis, Figueres (874,31) i Vilafant (705,56) estan al capdavant de Catalunya en risc de rebrot. En aquest sentit, el tribunal del Contenciós número 2 de Girona ha ratificat prorrogar quinze dies les mesures de restricció de l'activitat de la població en aquestes dues localitats. 

Situació a la Regió Sanitària de Girona 

Tenint en compte el recàlcul de la nova plataforma de l'AQuAS, ahir a la Regió Sanitària de Girona es van notificar 68 casos nous i una mort més. Salut ja no facilita l'informe retrospectiu diari, per tant, no es pot saber quin dia exacte es van diagnosticar els positius ni quan es van produir les víctimes. A partir d'ara, l'anàlisi més exhaustiva es farà per setmanes. 

Quant al risc de rebrot, la Regió Sanitària de Girona té el quart més alt, per darrere de les de Barcelona, Lleida i Terres de l'Ebre. 

El TSJC autoritza els bars i els restaurants a obrir fins més enllà de mitjanit 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir ahir mantenir el tancament de discoteques i sales de festa, però alhora permetre obrir fins més tard a bars i restaurants de les zones amb restriccions, que fins ara havien de tancar a la mitjanit.  

Després d'escoltar els arguments de la Generalitat, el tribunal conclou que els locals de ball són de risc per la transmissió de la covid-19, però no hi ha motiu concret per limitar l'horari dels establiments de restauració i bars. 

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm va anunciar que recorreria la interlocutòria i va demanar a la Generalitat que faci un pla sectorial del Procicat per poder reobrir i que es plantegin mesures econòmiques de compensació.  

Per altra banda, la patronal Fecalon lamenten que s'hagi sembrat de nou un clima de desconfiança sobre la seva activitat en establir-lo com a causa principal dels rebrots del covid-19. 

Més de 400.000 cotxes surten de Barcelona i provoquen cues en els accessos a la Costa Brava 

L'operació sortida d'aquest primer d'agost s'ha tancat amb la marxa de 409.083 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta d'un descens del 12,80% respecte la mateixa setmana del 2019 (quan van ser 469.151 vehicles) i un 1,88% menys -fins i tot- que el cap de setmana passat (416.912). Les retencions a la xarxa viària catalana també han estat discretes aquest dissabte i, segons l'SCT, només han destacat les cues habituals de turismes i motocicletes als accessos a la Costa Brava i la Costa Daurada: a la C-63 a Lloret de Mar, la C-32 a Tordera, l'N-340 al Vendrell, la C-35 i la C-65 a Llagostera, i l'AP-7 al peatge de Martorell i entre Llinars i la Roca del Vallès. 

La portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha obert la porta perquè la gent pugui fer vacances aquest agost amb tranquil·litat ja que "no hi ha sobre la taula cap necessitat de confinament". "És important que la gent pugui gaudir de les vacances, però sense abaixar la guàrdia i amb actitud responsable: evitant desplaçaments innecessaris i trobades massives. De la nostra actitud en depèn que hi hagi rebrots del virus", ha apuntat Budó a RAC1. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada