divendres, 7 d’agost del 2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit manté gran part dels actes de la Festa Major

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit anuncia que manté gran part dels actes de la Festa Major en temps de pandèmia 

L'Ajuntament afirma que adapta la Festa Major de Sant Genís al coronavirus-19      

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 07/08/2020.- Llegim al portal Gerió Digital que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) assegura que ja ho té tot apunt per a celebrar la Festa Major de Sant Genís, en un any marcat per l'adaptació de la festa a les mesures sanitàries del covid-19. 

L'Ajuntament afirma que aposta per la cultura segura i per celebrar la Festa Major i mantenir-ne els actes principals, adaptant-los a la nova situació sanitària. 

En aquest sentit, la regidora de cultura i festes, Roser Font, manifesta que "aquest any, la crisi del covid-19 ens ha obligat a adaptar la Festa Major a les noves circumstàncies. Per una banda l'hem hagut de fer compatible amb un pressupost reduït, ja que una bona part dels diners que es destinaven a la festa han anat al Pla de xoc per a la reactivació econòmica i social, i per altra banda, amb el compliment dels protocols de seguretat i prevenció de la pandèmia". 

El programa compta amb un ventall d'activitats variat que va des d'espectacles familiars, exposicions, actes de cultura popular, música, concerts i teatre, entre d'altres. 

La programació s'iniciarà amb la presentació del Llibre de la Festa Major i un concert de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí, el divendres 14 d'agost. 

Per tal d'evitar aglomeracions, no es podran celebrar els concerts de barraques, els correfocs, cercaviles, les atraccions de les fires i el sopar popular. Amb l'objectiu de donar una alternativa a les entitats organitzadores de les Barraques de Sant Genís, aquestes, juntament amb l'Ajuntament han organitzat una zona de sopars a l'aparcament de la plaça del Lledoner, del 22 al 26 d'agost, a partir de les 19:00h. L'espai tindrà controlats els accessos i l'aforament. 

Pel que fa al Pregó de la Festa Major, enguany anirà a càrrec de l'Assemblea de Joves de Torroella de Montgrí, qui va tenir un paper molt actiu durant la crisi sanitària, especialment en els moments més durs del confinament. Posteriorment, tindrà lloc un concert amb Les Anxovetes. 

L'organització ha modificat les localitzacions habituals de la Festa Major per tal de poder disposar d'espais més grans on es puguin respectar les mesures de distància social i amb facilitat també per controlar els aforaments. Així doncs, la majoria d'actes a l'aire lliure es realitzaran en dos ubicacions: Jardins John Lennon i passeig de l'Església. També hi haurà actes que tindran lloc al Museu de la Mediterrània, l'Espai Ter, pati de Can Quintana, Capella de Sant Antoni, entre d'altres.   

L'ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat entre els assistents als actes seran també elements imprescindibles. Totes les mesures de seguretat i protecció seran convenientment senyalitzades als accessos. 

Per accedir a la majoria dels actes s'haurà de reservar anticipadament entrades i en el cas d'actes amb entrada lliure i gratuïta també es controlaran els accessos, els quals s'obriran 45 minuts abans de l'acte. Tots els espectacles tindran aforaments limitats i s'hi haurà d'accedir respectant l'accés d'entrada i sortida, segons unitats familiars i amb una distància d'1,5 m entre grups. 

Per tal de poder garantir el control de l'aforament màxim, amb tot el públic assegut i respectant la distància de seguretat, per la majoria dels actes s'hauran de reservar entrades. A partir del dilluns 10 d'agost s'activarà la venda d'entrades anticipada al web i presencialment a Casa Pastors (de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h) i a l'Oficina de Turisme de l'Estartit (de dilluns a diumenge de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:00h). Les entrades donaran dret a grups de seients de màxim 4 cadires agrupades. 

Els beneficis de les entades dels Jardins John Lennon es destinaran a les entitats locals, que normalment organitzen les Barraques de la Festa Major. 

Si vols saber més:  

[https://www.gerio.cat/noticia/1290640/torroella-de-montgri-adapta-la-festa-major-de-sant-genis-al-coronavirus].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada