divendres, 7 d’agost del 2020

Castellfollit de la Roca defensa l'abolició de la monarquia, des de fa prop de dos anys

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca denuncia que la justícia s'oposa de nou a la voluntat democràtica, en anul·lar una moció del plenari contra la corona 

Anul·lat l'acord del ple de l'Ajuntament contra Felip VI pel seu discurs del 3-O   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castellfollit de la Roca (la Garrotxa, comtat de Besalú) 07/08/2020.- Llegim al digital EL GARROTXI.CAT que el Jutjat Contenciós administratiu Número 3 de Girona ​ha anul·lat l'acord de ple​ de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca (la Garrotxa, comtat de Besalú) de l'octubre de 2018, on el consistori mostrava el seu suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya.  

Aquesta resolució instava que l'Estat espanyol garantís la convivència i la lliure expressió de la pluralitat política; també rebutjava el posicionament fet el 3 d'octubre de 2017 de Felip VI sobre el conflicte català i la violència exercida pels cossos policials l'1 d'octubre de 2017, i​ apostava per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia​. 

El tribunal ha fallat a favor de l'Administració de l'Estat, que va interposar la demanda per anul·lar aquesta declaració. ​ 

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca lamenta que la justícia es situï de nou al costat de la monarquia​, una institució escollida a dit, i s'oposi a la voluntat popular expressada en un ple democràtic escollit pels seus veïns i per les seves veïnes: el punt anul·lat va ser votat favorablement per unanimitat del ple municipal. 

El consistori defensa que la sentència d'un tribunal no modificarà la llibertat de pensament que es fomenta des dels valors republicans, una opció que hauria de tenir cabuda en un Estat de Dret. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada