Dijous 11 de juny concentració solidària davant el Palau de Justícia de Girona, a les 9:30h, en suport a Jordi Alemany, de l'ANC, I-CSC i Poble Lliure
Li demanen 5 anys de presó i multa de 7800 euros
La Fiscalia de l'Audiència Provincial de Girona demana 5 anys de presó per a un activista per l'aniversari de l'1-O
És l'única identificació pels Mossos del grup "d'unes 300 persones" que van entrar a l'edifici de la Generalitat a Girona i van despenjar la bandera monàrquica espanyola
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/06/2020.- #21Raons informa que el gironí Jordi Alemany (membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, de la Intersindical - Confederació Sindical Catalana i del partit Poble Lliure) té una petició fiscal de 5 anys de presó i 7800 euros de multa. El judici es celebrarà dijous 11 de juny al Palau de Justícia de la ciutat de Girona, seu de l'Audiència Provincial.
Amb el lema 'Cap concessió al xantatge de la repressió. Seguim combatent l'ocupació espanyola', hi convocada des de JoTambéSóc21Raons, una concentració solidària davant el Palau de Justícia de Girona a les 9:30h.
És l'única identificació pels Mossos d'Esquadra del grup "d'unes 300 persones" que van entrar a l'edifici de la Generalitat a Girona i van despenjar la bandera monàrquica espanyola
La Fiscalia demana 5 anys de presó i multes per valor de 7.200 euros per a un destacat independentista gironí, que és acusat de participar en les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O a la ciutat de Girona. És l'única identificació feta per agents dels Mossos d'Esquadra i ara acusat entre el nombrós grup format, segons la mateixa Fiscalia, per "unes 300 persones" que van entrar a l'edifici a Girona de la Generalitat i van despenjar la bandera monàrquica espanyola.
La Fiscalia l'acusa de desordres públics, ultratge a la bandera del Regne d'Espanya, atemptat a agent de l'autoritat, lesions i danys. L'acusació pública sosté que Jordi Alemany i el grup en el qual "s'emparava" van actuar guiats per la intenció "d'atemptar contra la pau pública, ofendre la bandera d'Espanya i vulnerar el principi d'autoritat dels agents dels Mossos d'Esquadra i el personal de seguretat privada".
Suport de l'Assemblea Nacional Catalana en contra la seva imputació penal
Jordi Alemany, rep des del primer moment el suport de l'Assemblea Nacional Catalana. Va ser detingut el 21 de març de 2019 en no presentar-se a declarar als jutjats de Girona, va ser conduït davant del magistrat i es va negar a declarar. El dissabte anterior, el 16 de març de 2019, va ser detingut a Madrid (Castella la Nova) durant la celebració de la manifestació independentista pels mateixos motius, i va ser alliberat l'endemà sense càrrecs.
Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Girona, Jordi Alemany formava part del grup "d'unes 300 persones" que no s'han pogut identificar i que aquell dia van tallar les vies de l'AVE i, cap a dos quarts de deu del matí, van anar fins a la seu de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Girona. Segons l'acusació pública, el grup tenia l'objectiu de "menysprear, despenjant-la, la bandera d'Espanya que oneja en un pal a la façana de l'edifici".
Jordi Alemany, identificat en un atestat dels Mossos d'Esquadra, és l'únic acusat per aquesta protesta però el Jutjat d'Instrucció Núm. 4 de Girona té oberta la investigació contra un grup de manifestants, la majoria d'ells detinguts per agents de la policia espanyola el 16 de gener de 2019, per interrompre la circulació de trens d'alta velocitat a l'estació de Girona.
La Fiscalia sosté que quan el grup va arribar a l'edifici de la Generalitat va intentar accedir-hi a través de les dependències d'atenció al ciutadà però els vigilants de seguretat van bloquejar la porta giratòria. "L'acusat, juntament al grup de persones que l'acompanyaven, van decidir empènyer amb força perquè cedís, cosa que finalment van aconseguir entrant a l'interior de l'edifici", exposa la Fiscalia.
Segons el ministeri fiscal, a dins la seu de la Delegació de la Generalitat hi havia vigilants de seguretat privada i agents dels Mossos d'Esquadra que van formar "un cordó" per intentar barrar el pas a la mobilització, però el grup els va "empènyer" fins que van aconseguir entrar. La Fiscalia sosté que els manifestants els van donar puntades de peu i les van estirar per acabar accedint a l'edifici.
Un cop dins el hall, continua relatant l'acusació pública, els manifestants van continuar "forcejant" amb agents dels Mossos i amb els vigilants fins que van aconseguir arribar a la tercera planta, despenjar la bandera monàrquica espanyola i llançar-la a la vorera, "on va ser trepitjada amb l'ànim de menysprear-la per persones que no s'han pogut identificar", apunta el ministeri fiscal.
Segons la Fiscalia, a conseqüència dels cops i les empentes "propinats per l'acusat i el nombrós grup de l'acompanyava" dos vigilants de seguretat i un agent dels Mossos van patir lesions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada