dijous, 9 d’abril del 2020

Manuel Clement Marco

Necrològica de Manuel Clement Marco apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 31 de març de 1968

Necrològica de Manuel Clement Marco apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 31 de març de 1968


El 8 d'abril de 1909 neix a Navarrés l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Clement Marco

Membre del grup anarquista barceloní de les Corts, en el decurs de la retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental camí de l'exili

Manuel Clement Marco: El 8 d'abril de 1909 neix a Navarrés (Canal de Navarrés, País Valencià) l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Clement Marco. El seu pare es deia Joan Clement i la seva mare, Maria Marco.

Milità en el Sindicat de la Construcció de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT) i en el grup anarquista del barri barceloní de les Corts.

En el decurs de la retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental camí de l'exili.

Durant l'Ocupació participà en la Resistència a la zona del Vivarés (Ardecha, en l'antic territori del Lenguadoc, Occitània, Alvèrnia - Roine - Alps).

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'instal·là a Lo Borg de Sant Andiòu (Vivarès, Ardecha, Occitània), on treballà d'obrer de fàbrica i milità, amb el seu germà Salvador Clement Marco, en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.

Manuel Clement Marco va morir el 8 de febrer de 1968 a Lo Borg de Sant Andiòu. Deixà companya, Andréa Marie Perrier, i fills.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada