dijous, 7 de febrer del 2019

Trenquen les plaques de la plaça U d'Octubre de Girona

La placa compeltament trencada. Lluc Salellas

Trenquen les plaques de la plaça U d'Octubre de Girona

El regidor de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas, ha denunciat l'acció qualificant-la de feixisme  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/01/2019 Girona (Gironès, comtat de Girona).- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies elements de posició feixista unionista han destrossat les plaques de la plaça U d'Octubre de Girona. Així ho ha denunciat el regidor de la CUP-Crida per Girona a l'Ajuntament, Lluc Salellas, en un tuit. El regidor ha qualificat l'acció de feixisme i ha assegurat que als autors dels desperfectes "els molesta que recordem un dia que vam ser lliures, que la gent va defensar les escoles i urnes, que vam superar l'estat". "Hi tornarem", afegeix Salellas.

La piulada cupaire ha tingut una gran difusió a les xarxes socials i la plataforma Girona Vota també ha condemnat els fets: "El seu llenguatge és la violència, però hem perdut la por".

Es demana reposar les peces abans de l'inici del judici del procés dels Jordi's, la presidenta legítima del Parlament i els consellers legítims del Govern català legítim republicà del 27 d'octubre 2017.

L'Ajuntament de Girona va rebatejar la plaça la Constitució del Regne d'Espanya el 21 d'abril de l'any passat en un acte que va aplegar més d'un miler de persones. S'hi van instal·lar dues plaques amb el nou nom --en substitució de l'antiga plaça Constitució espanyola-. als laterals. A més, s'hi va col·locat una placa commemorativa recordant els fets de l'1-O just a sota de l'escultura de la nena, que fins aleshores representava la Constitució monàrquica espanyola del 78 (i que es troba al mig de la plaça).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada