dimecres, 6 de febrer del 2019

Segueix la mobilització a la Catalunya Nord de les armilles

Les armilles grogues s'han manifestat davant la presó de Perpinyà

Denunciaven, les sancions desproporcionades que els tribunals han pronunciat en contra dels seus companys

Suport a la vaga general del 5 de febrer i concentració solidària el 8 de febrer davant els jutjats de Perpinyà

S'ha creat una associació a Catalunya Nord

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/01/2019 Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).- Ahir diumenge 27 de gener, al migdia, un centenar d'armilles grogues es va concentrar davant de la presó de Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) per donar suport als seus companys que es troben empresonats.

Ho van entonat cançons reivindicatives a les que van canviar la lletra, així com també van fer sonar atuells com cassoles. "Estem demanant l'alliberament de les armilles grogues empresonades", va declara al diari L'Indépendant Vladimir, un aturat de 50 anys. "Per a nosaltres són presos polítics", afegí Jean-Marc, de 52 anys, conductor d'autobús a temps parcial i patró privat. "Les sancions que se'ls imposen són desproporcionades". Joëlle, de 41 anys, aturada a la cerca de feina i resident al Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló), hi està d'acord: "No conec personalment lles armilles grogues empresonades, però pel que entenc, les sancions són inadequades. Volen escarmentar  Crec que la justícia no és justa".

Les armilles grogues, han anunciat que el divendres 8 de febrer faran una concentració davant dels jutjats de Perpinyà, per donar suport als seus companys que seran jutjats.

També hi ha anunciada la seva participació en la vaga general del dimarts 5 de febrer.

Una associació registrada

S'ha fundat l'Association de Défense des Gilets Jaunes 66 (ADGJ 66) per ajudar, acompanyar i donar suport als armilles grogs perseguits per la justícia, així com les seues famílies. La presidenta d'aquesta associació, Angélique Monjaret, ha inscrit aquest dilluns els estatuts a la Prefectura dels Pirineus Orientals.

L'associació compta amb el suport i la col·laboració d'alguns advocats penalistes. La presidenta de l'associació vol deixar clar que no es faran càrrec de les despeses dels tribunals en general, només en cas de violència policial comprovada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada