L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis aprova en el ple una moció de rebuig a les detencions dels alcaldes
Un cop aprovada la moció, la intenció és facilitar-la als altres ajuntaments del Gironès perquè la facin seva i també l'aprovin
El ple de Girona exigeix responsabilitats i explicacions per les detencions del 16-G
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/01/2019 Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona).- L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha acollit aquest vespre el ple del mes de gener que va incloure una moció d'urgència per part d'ERC que va ser aprovada per unanimitat amb l'objectiu de donar suport a les persones detingudes el passat 16 de gener. Segons l'alcalde, Marc Puigtió, «un cop aprovada la moció, la intenció és facilitar-la als altres ajuntaments del Gironès perquè la facin seva i també l'aprovin. Crec que com a alcaldes tots l'hauríem d'aprovar per estar al costat dels nostres companys afectats».
La «Moció de rebuig a les detencions arbitràries contra independentistes», redactada per ERC, té la pretensió que altres consistoris de la comarca del Gironès puguin adoptar el document. Per aquest motiu, l'arxiu es mostra com una plantilla amb espais en blanc per omplir-los quan s'escaigui amb el nom de l'ajuntament i la data adient.
El ple de Girona exigeix responsabilitats i explicacions per les detencions del 16-G
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dilluns --amb els vots a favor dels grups municipals CiU, ERC-MES i la CUP-Crida per Girona i en contra del PSC, Ciutadans i PP-- una moció de suport als independentistes detinguts el 16-G en què s'exigeixen "explicacions" al Govern espanyol tant per les detencions com per "la forma" en què es van produir, i "responsabilitats" als responsables polítics i policials d'una operació que es considera que "només fa que augmentar l'alarma social i confirmar la judicialització de la política". Al text, presentat d'urgència conjuntament pels tres grups municipals sobiranistes, s'exigeix també al Govern espanyol "la retirada de la denúncia interposada per Adif" pels talls de les vies del TGV l'1 d'octubre passat i es mostra suport a la caputxinada de la Universitat de Girona (UdG). A més, en la moció es fa una crida a tots els partits, sindicats, entitats i associacions del país a "prendre partit i plantar cara a una nova vulneració de drets civils, polítics i socials".
Des de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas va considerar el govern del PSOE com "un dels més repressors dels últims 40 anys" i va lamentar "haver de viure amb la por i el risc de ser detingut". Maria Mercè Roca, d'ERC, va destacar que l'objectiu de l'operació "era atemorir, reprimir la dissidència", i Carles Ribas (CiU), que és "la demostració que hi ha una victòria, la de la democràcia, que no saben pair".
Sílvia Paneque (PSC) va acusar els partits sobiranistes d'estar "abocant tot el ressentiment pel broc gros contra els gironins que no comparteixen la seva ideologia". Això va ser desmentit per l'alcaldessa, Marta Madrenas, que va remarcar que criticaven "uns responsables policials i polítics" perquè "no hi ha dret que uns policies sense requeriment judicial decideixin detenir gent per prendre declaració". Míriam Pujola (Ciutadans) va parlar d'"intent de depurar actuacions presumptament delictives" i Concepció Veray (PP) va demanar la dimissió del rector de la UdG per "donar cobertura" a la tancada estudiantina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada