divendres, 2 de novembre del 2018

Repic d’atuells de protesta avui a les nou. Els CDR han demanat que la ciutadania protesti

La Fiscalia encén els ànims de l’independentisme: primera demanda de vaga general després de les peticions de presó. Endavant proposa fer-la el primer dia del judici oral.  
La CUP-CC crida a convertir el judici de l’1-O en un “bumerang polític” contra l’Estat. El diputat de la CUP-CC al Parlament Vidal Aragonès ha cridat aquest divendres a mobilitzar-se contra el judici pel procés independentista per convertir-lo en un "bumerang polític i jurídic contra allò que significa l'Estat espanyol".  
Nou sopar al Puig de les Basses dels Terrissers aquest vespre. La convocatòria, sota el lema ‘Fa un any que van segrestar el nostre Govern legítim’, ha començat a les vuit del vespre.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/11/2018   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Els CDR i diversos grups i institucions a nivell del Principat de Catalunya han demanat a la ciutadania que participin en una cassolada de protesta avui a partir de les nou de la nit, per a protestar contra les demandes de condemna fetes públiques avui. Us demanem que ens envieu vídeos de les nostres ciutats i pobles o que els pengem a twitter.
La Fiscalia encén els ànims de l’independentisme: primera demanda de vaga general després de les peticions de presó
La formació Endavant ha respost enfront la demanda de la Fiscalia de 25 anys de presó a Oriol Junqueras, 17 a Sánchez, Cuixart i Forcadell i 16 a la resta de presos polítics. En un comunicat que ha difós via Twitter Endavant ha demanat transformar el “rebuig” a la decisió del ministeri públic espanyol en propostes mobilitzadores. “L’objectiu del procés judicial no és només espantar i amenaçar els milions de persones que defensem el dret d’autodeterminació. Volen fer abjurar les forces autodeterministes del Principat de la unilateralitat i la desobediència, que és l’única via que permet exercir realment l’autodeterminació”, diuen per defensar que “en la seva democràcia, no és possible parlar de tot”. “Cal convertir el judici oral en una gran mobilització contra l’aparell de l’estat espanyol”, tot proposant “als agents socials, polítics i sindicals treballar, cadascú des de l’àmbit i protagonisme que li pertoqui, per la convocatòria d’una vaga general i d’una jornada de lluita el primer dia del judici oral”.  “Creiem que l’estratègia d’acusar l’Estat dins la sala de vistes s’ha de complementar amb la realitat d’un país paralitzat”, sentencien per afegir que -amb tot- “la repressió no pot ser excusa per evitar la crítica política” contra “el processisme i la gestió del mandat de l’1 d’octubre”.

La CUP-CC crida a convertir el judici de l’1-O en un “bumerang polític” contra l’Estat 
“Fem un judici a l’Estat espanyol. Responguem amb uns judicis populars al que significa tota expressió del règim del 78”, ha reivindicat en roda de premsa aquest divendres, després de saber les peticions de penes de la Fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat. Aragonés ha advertit que l’Estat “vol castigar d’una manera exemplar tots els qui van ser les cares públiques” del Parlament, el Govern i les entitats sobiranistes, i ha insistit que, segons ell, es tracta d’un judici polític contra el dret a l’autodeterminació de Catalunya.
A més, creu que amb aquest judici l’Estat pretén que “la unitat territorial espanyola aparegui com una qüestió sagrada i que qualsevol que s’atreveixi a qüestionar això tindrà penes de presó”, i ha instat els demòcrates de tot Espanya i de tot el món a respondre contra aquesta causa judicial.
Sobre que l’Advocacia de l’Estat no acusi de rebel·lió, ha afirmat que no suposarà cap canvi i ha avisat als partits independentistes que, si creuen que negociant amb el Govern de Pedro Sánchez “es pot rebaixar la repressió sobre el moviment independentista, s’equivoquen; no estan entenent el que és l’aparell de l’Estat”.

Nou sopar al Puig de les Basses dels Terrisser aquest vespre 
Mostra la imatge al TwitterEMPORDA.INFO informa que avui, divendres 2 de novembre, s’ha celebrat un nou sopar al centre penitenciari Puig de les Basses, al terme de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), a partir de les vuit del vespre.
Diverses organitzacions polítiques i socials han convocat actes solidaris davant les presons de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages, comtat de Manresa), de Mas Enric (el Catllar, Tarragonès) i de Puig de les Bases, amb el lema 

Fa un any que van segrestar el nostre Govern legítim’.  
Ver imagen en TwitterLa Fiscalia demana 25 anys de presó per a Oriol Junqueras i fins a 17 per a la resta de presos. Així, la Fiscalia demana 17 anys de presó per a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell i 16 per Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn. Al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, se l'acusa de rebel·lió i li demana 11 anys de presó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada