dimecres, 14 de novembre del 2018

Quatre projectes de càmpings afectats pel Pla Director Urbanístic de les Activitats de Càmping



Resultat d'imatges de símbol càmpingS’aturen les tramitacions per fer-ne tres de nous als municipis de Garriguella, Tossa de Mar i Sant Martí del Llémena. Tampoc s’amplia el de Castelló d’Empúries.  
Al Principat de Catalunya existeixen actualment 351 càmpings amb 280.000 places d’allotjament 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/11/2018   
Castelló d’Empúries/Garriguella (Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que la construcció de tres càmpings a Tossa de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona), Sant Martí del Llémena (Gironès, comtat de Besalú) i Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), a més de l’ampliació del Càmping Mas Nou de Castelló d’Empúries (Alt Empordà, comtat de Peralada) són els quatre projectes que han quedat aturats a causa de la tramitació del Pla Director Urbanístic de les Activitats de Càmping. La presentació d’aquest Pla Director Urbanístic, que es va començar a redactar el setembre passat, pretén regular la implantació de nous càmpings al Principat de Catalunya i es va presentar ahir a la Comissió d’Urbanisme de Girona, un tràmit que des del Departament de Territori de la Generalitat s’està fent a totes les comissions d’urbanisme que es fan a Catalunya.
En el cas de les comarques gironines, la redacció del pla director ha fet aturar els projectes de nous càmpings que es volien fer a Garriguella, Sant Martí del Llémena --al paratge del Pla d’en Pascol-- i Tossa de Mar, al Mas Vila. Així mateix, també fa aturar l’ampliació prevista del 50% de la superfície del càmping Mas Nou, de Castelló d’Empúries. 

Al Principat de Catalunya existeixen actualment 351 càmpings amb 280.000 places d’allotjament
En total, el Pla Director Urbanístic de les Activitats de Càmping afecta 25 projectes previstos arreu del Principat de Catalunya, que ara estan aturats. 

Instal·lacions i impacte 
Durant la presentació del Pla Director Urbanístic, el Departament de Territori de la Generalitat va recordar que al Principat de Catalunya existeixen actualment 351 càmpings amb 280.000 places d’allotjament. Amb el Pla Director Urbanístic d’aquest sector turístic es preveu donar resposta a les noves necessitats del sector i garantir l’encaix territorial i paisatgístic dels càmpings, que, segons recorda Territori de la Generalitat, en molts casos necessiten infraestructures més semblants a les dels assentaments urbans que a les dels espais oberts. En aquest sentit, es recorda que aquestes instal·lacions requereixen xarxes de serveis i d’accessibilitat molt semblants a les d’un nucli urbà, com ara enllumenat, aigua corrent, clavegueram o camins interiors asfaltats. Això contradiu els usos permesos en sòl no urbanitzable, que és on se solen situar els càmpings.
També es destaca que, per la seva dimensió i ubicació, els actuals càmpings poden tenir un gran impacte paisatgístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada