dimarts, 13 de novembre del 2018

Elements unionistes encaputxats causen noves destrosses al mobiliari urbà d'Arbúcies: arrenquen llaços grocs, assalten el balcó de l'ajuntament i fan trencadissa en instal·lacions públiques

Els encaputxats van destrossar jardineres i parterres.
Els encaputxats unionistes van destrossar jardineres i parterres a Arbúcies.
Aboquen excrements a la porta dels jutjats de Guíxols, de Figueres i de Farners durant la matinada d’ahir. Es tracta d'una acció reivindicativa dels CDRs per condemnar diverses decisions recents de la justícia espanyola, qualificada de “justícia de merda”. L’acció es va fer per denunciar decisions judicials en els àmbits polític i social.   
El PCF a la Catalunya Nord demana la llibertat dels presos polítics catalans i ho comuniquen al cònsol espanyol a Perpinyà. El PCF Pirineu Oriental amb els presos polítics, els exiliats catalans i les seves famílies.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/11/2018   
Arbúcies (Baix Montseny, les Guilleries, la Selva, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que elo poble d’Arbúcies (Baix Montseny, les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) va patir, diumenge a la nit, un nou atac unionista per part d'uns encaputxats contra mobiliari urbà i elements de simbologia solidària i independentista.
Segons va explicar a les xarxes socials el regidor d'Educació, Jaume Salmeron, els atacants van «arrencar llaços, assaltar el balcó de l'Ajuntament i trencar instal·lacions públiques».
A l'escrit de denúncia, l'edil va recordar que Arbúcies es conviu de «manera pacífica i harmònica» i va demanar als assaltants que deixin el municipi «en pau».
El mes de juliol, un grup de dotze encaputxats van perpetrar un atac similar a Arbúcies. En aquella ocasió, van destrossar parterres d'una rotonda i material de la via pública. La policia els va identificar i va precisar que entre ells hi havia gent de Madrid o Barberà del Vallès (Vallès Occidental). 

Contundent acció reivindicativa dels CDRs per condemnar diverses decisions recents de la justícia espanyola 
Els CDR aboquen fems davant diversos jutjats de CatalunyaLlegim en la premsa convencional gironina que els CDRs a nivell nacional català han fet una nova acció reivindicativa, en aquest cas sobre un dels poders: el judicial. Ahir de matinada, els comitès van abocar excrements i escombraries davant dels edificis judicials de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), als de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) i als de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona). En els tres punts, s'hi va fer una acció de matinada per criticar la justícia del Regne d’Espanya i a través de les xarxes socials asseguraven «Quina merda de justícia».
L'actuació de bon matí, però, no va impedir que els jutjats obrissin les seves portes. Això sí, van necessitar persones perquè traiessin les restes de davant d'uns jutjats que per a qui s'hi apropava aquest dilluns pudor olor de fems. A Figueres, a banda dels fems s'hi podia veure una creu groga amb la paraula «Justícia» i al de Farners una pancarta amb «Justícia de merda.
Els CDRs, a través dels diversos comptes de Twitter, van reivindicar la seva acció de protesta, que a banda de fer-se en jutjats de les comarques gironines també es va estendre a altres punts del Principat de Catalunya, com a Granollers (Vallès Oriental), Manresa (Bages, comtat de Manresa), Gandesa (Terra Alta) i Solsona (Solsonès). 

L’acció es va fer per denunciar decisions judicials en els àmbits polític i social 
Les portes dels jutjats de Guíxols, de Figueres i de Farners van aparèixer ahir al matí amb una remolcada de fems que hi impedia l’entrada, una acció de protesta reivindicada pel CDR Catalunya a través del compte de Twitter. A través d’aquesta xarxa social es van difondre imatges de les accions que es van fer arreu, amb un text que deia: #quinamerdadejusticia. I es preguntava: “De què fa olor la justícia espanyola? Davant les seves portes trobareu la resposta.”
L’acció de protesta dels CDR vol denunciar tant la sentència rectificada de les hipoteques com els desnonaments, la penalització de la llibertat d’expressió, la persecució de l’independentisme i el masclisme i “un llarg etcètera”.
A Figueres van ser els funcionaris de justícia els que van descobrir la pila de fems, amb una creu de color groc al mig, a primera hora del matí. L’acció, que s’hauria portat a terme al voltant de les tres de la matinada, impedia l’accés als jutjats a través de la porta principal i les càmeres de vigilància sembla que haurien gravat l’abocament de la protesta. Membres de la brigada municipal de Figueres es van encarregar de netejar l’espai amb l’ajuda d’una màquina. Tot i que cap a les deu del matí ja s’havien enretirat tots els fems, la zona es va mantenir tancada per evitar que ningú s’hi fes mal.
A Farners, la seu dels jutjats número 1 i número 3 van aparèixer ahir al matí embrutats de fems. L’edifici és a tocar de la casa de la vila, a la plaça de l’ajuntament.
Els CDR també van llançar fems a la porta del jutjat de Guíxols, en una acció de protesta, però ràpidament es van retirar. 

El PCF a la Catalunya Nord demana la llibertat dels presos polítics catalans i ho comuniquen al cònsol espanyol a Perpinyà 
El PCF reunit a Canet de Rosselló.
El Partit Comunista Francès - Pirineu Oriental ha aprovat una declaració de suport als presos polítics catalans i els exiliats. Reunits en congrés dissabte a Canet de Rosselló (Costa Sorrenca, Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) en el marc del Congrés Nacional del PCF,van aprovar aquesta moció que serà enviada als presos polítics catalans, i al consol d’Espanya a Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) i feta pública.
Per unanimitat tots els militants presents al congrés es van declarat totalment solidaris amb els presos polítics, els exiliats catalans i les seves famílies. Consideren amb indignació que no es justifica cap dels requisits contra les persones perseguides pel poder judicial i l’estat espanyol, perquè cap dels actes dels quals són acusats, és un delicte en democràcia. Tant l’empresonament com el judici constitueixen una violació dels drets humans i ciutadans. Pensen que han de ser alliberats immediatament i els exiliats han de poder tornar a casa lliures!
Acaben el seu acord dient que qualsevol procediment judicial en contra de ciutadans acusats dels mateixos delictes o simplement acusats d’haver manifestat per la llibertat dels presos és inacceptable i ha de ser anul·lat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada