dimecres, 28 de novembre del 2018

Presentació el dilluns 17 de desembre a la Biblioteca Iu Bohigas, de Salt, de l'exposició "El maquis al còmic: vinyetes resistents" a càrrec de Pep Cara, historiador i divulgador de la memòria dels maquis

La podem veure entre el 30 de novembre i el 20 de desembre a la Biblioteca Iu Bohigas, de Salt, i a la Llibreria Sabot, de Girona, del 27 al 29 de desembre. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/11/2018  
Salt/Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

El dilluns 17 de desembre, a les 20:00h, a la Biblioteca Iu Bohigas tindrà lloc la presentació a càrrec de Pep Cara, historiador i divulgador de la memòria dels maquis, de l'exposició El maquis al còmic: vinyetes resistents.

La podem veure entre el 30 de novembre i el 20 de desembre a la Biblioteca Iu Bohigas, de Salt, i a la Llibreria Sabot, de Girona (carrer de Carme núm. 39), del 27 al 29 de desembre, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre.
Organitza  i CGT Girona  i l’Associació Expèdit Duran

Exposició “El maquis al còmic: vinyetes resistents” 
L’exposició “El maquis al còmic: vinyetes resistents”, naix com a projecte divulgatiu amb la voluntat de difondre la història de la lluita del maqui, la guerrilla antifranquista, a través del seu vessant gràfic.
L’exposició intenta arrodonir la presència del maqui al panorama gràfic de l’estat espanyol amb algunes il·lustracions, imatges de cartells i propaganda diversa. Per a contextualitzar-ho tant històrica com gràficament també presentem diversos panells sobre els antecedents de la guerrilla, el còmic bèl·lic, la guerra civil i la postguerra, guerrilles en diferents països i moments així com altres resistències contemporànies. Altres panells amb els còmics exclusivament del maqui, amb fitxes sobre els seus autors i els guerrillers completen la mostra.
Així doncs, es pretén, a més de gaudir amb els diferents estils, diàlegs, idees, colors i fets, tant reals com a ficticis, que guionistes i dibuixants han traçat a aquestes vinyetes, puguen també aprendre i reflexionar sobre la pràctica artística, la política i la història.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada