dimecres, 28 de novembre del 2018

Activitat Camp d’Argelers. "La ciutat de fusta i la derrota", el matí i migdia del diumenge 9 de desembre

Visita del MUME a la  camp de concentració   





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/11/2018   
Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló).-   

El diumenge 9 de desembre, el Museu de l’Exili (MUME, la Jonquera) organitza una visita a la platja d’Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló), punt de trobada davant l’Hotel Lido, amb el nom de l’activitat: Camp d’Argelers. La ciutat de fusta i la derrota.
L’administració francesa es va proposar a primers de febrer de 1939 aplegar els refugiats de la República en recintes tancats a fi d’identificar-los, controlar-los i
separar-los de la societat francesa. Els camps de concentració van esdevenir l’instrument idoni per aquell propòsit. A la platja del municipi d’Argelers de la Marenda es va ubicar un dels primers grans recintes d’aquesta índole. Desbordades les autoritats franceses per la gran massa de població desplaçada, el camp es va convertir en un lloc de desolació, viva plasmació de la derrota, amb arquitectures precàries i insuficients. Durant el recorregut es visitaran els escenaris reals del Camp d’Argelers i el centre d’interpretació sobre el camp situat al centre del municipi.
Lloc de trobada: davant de l’Hotel Lido, Argelers de la Marenda.
El Museu de l’Exilio ofereix un seguit de sortides que inclouen altres indrets vinculats a l’exili de 1939. L’horari previst de l’activitat és de mitja jornada (10:00h-14:00h). Cal inscripció prèvia i la realització de l’activitat queda subjecte a un mínim de 10 participants. Els desplaçaments es realitzen en transport propi del participant i el dinar no està inclòs. Preus: general 15 euros. Nens/es de 7 a 12 anys 8 euros. Preus reduïts per a grups de 10 participants o més. General 12 euros. Nens/es de 7 a 12 anys 5 euros. Apuntar-s’hi: Tel. 972 556 533 / [info@museuexili.cat].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada