divendres, 30 de novembre del 2018

Pinten els carrers de la travessera d'Olot amb els colors de la bandera monàrquica. L'Ajuntament intenta esbrinar qui ho ha fet a partir de les càmeres de seguretat vial

Pinten els carrers de la travessera d'Olot amb els colors de la bandera d'Espanya Acte a Sant Celoni: ‘Trenquem el règim del 78, construïm República’  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/11/2018   
Olot (La Garrotxa, comtat de Besalú).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que els principals carrers de la travessera d'Olot han aparegut pintats amb línies llargues d'uns 300 metres amb intervals amb els colors de la bandera monàrquica espanyola. És a dir, dues ratlles vermelles a les bandes i una de groga al mig.
Han pintat tot el vial Sant Jordi, el vial Sant Jordi, el passeig de Barcelona, les rotondes de can Tresserras i la de la Rodona. Hi ha trams, que només hi ha dues bandes vermelles. La hipòtesi és que els autors han fet servir una màquina iq que en alguns trams no els ha funcionat la pintura groga.
L'Ajuntament d'Olot intenta esbrinar qui són els autors a través de les càmeres que hi ha a les rotondes de les entrades de la ciutat per llegir matrícules. L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT) ha indicat que quan coneguin els autors decidiran si fan alguna cosa. 

Acte a Sant Celoni: ‘Trenquem el règim del 78, construïm República’ 
https://www.llibertat.cat/2018/11/unnamed-1-148942.jpgAmb el títol ‘Tre-nquem el règim del 78, construïm República’, la Clau i la CUP organitzen a Sant Celoni (Baix Montseny, Vallès Oriental) una jornada de debat i reflexió sobre el que va significar la transició espanyola i el pacte de poder que va permetre perpetuar aquest règim. 

El 6 de desembre  
I ho fan precisament el 6 de desembre, el dia que se celebra el 40è aniversari de la redacció i aprovació de la Constitució espanyola. Precisament en un moment en què la societat catalana rebutja la monarquia imposada per aquest règim, lluita pel projecte de construcció d’una nova República i es qüestiona més que mai la tan pregonada transició democràtica, enmig d’una resposta duríssima per part de l’Estat i tot el seu aparell jurídic i policial.
També ho fan per posar en qüestió aquest règim del 78: perquè volen imaginar i pensar la República catalana com un nou país que treballi per superar les desigualtats que provoquen i alimenten aquests vells grups de poder. Perquè volem una República que posi la vida de la gent al centre de la taula, cosa que comporta ser sobirans i decidir sobre tots els aspectes que defineixen una vida plena: habitatge, salut, aliments, educació, igualtat, producció i energia. Per tot això ens trobarem el 6 de desembre durant tot el dia a l'Ateneu.
 Programa:  
11.45 Bar de l’Ateneu : Taula rodona 'Transició i Constitució espanyola' Albert Noguera (professor de Dret Constitucional), Laia Serra (advocada), Gabriela Serra (activista) i Gonzalo Boye (advocat).
17.00 Sala Petita: Conversa Elena Paluzie (ANC) i Floren Aoiz (esquerra abertzale)
19.00 Sala Gran: Acte polític Albano Dante Fachín (activista), Dolors Sabater (activista), Mireia Boya (ambientòloga) i Albert Botran (historiador).
21.00 Sopar popular al bar de l’Ateneu (10 euros. Punt de venda: Bar Ateneu)
23.00 Sala Gran: Concert Xeic, El Belda i La Tribut FM (6 euros entrada anticipada, 8 euros a taquilla). Punts de venda: La Clau, Els 4 gats, Bar Ateneu i Cafè del Teatre Sant Esteve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada